Kuvajoulukalenteri: 10. luukku

10.12.13


Suosikkileffat kyseessä. Multa löytyy arviolta 250 elokuvaa hyllystä siitäkin huolimatta, että ison kasan olen niitä lahjoittanut eteenpäin, kun on ahdistanut tilan puute. Kuvassa siis pieni otos leffahyllystäni. Ja nyt kun vielä osaisin rajata suosikkileffani kymmeneen elokuvaan... Tässäpä ne tulee:

1. Hiljaiset sillat: Aivan ihana, ihana, ihana. Jännä sinänsä, että tällainen elokuva teki pysyvän vaikutuksen 12-vuotiaaseen. Hiljaiset sillat riipaisee sydämestä ja saa melkein aina itkemään. Yksinkertaisuudessaan todella vaikuttava, koska tämähän pitkälti koostuu vaan kahden ihmisen keskustelusta. Meryl Streepillä on mitä hurmaavin nauru.
2. Piano: Toinen romanttinen elokuva, mutta tyyliltään täysin erilainen. Mielestäni myös kaikista eroottisin elokuva, mitä olen katsonut.
3. Avain pakoon: Tämä ei suotta ole saanut 9,3 pistettä imdb:ssä. Hieno tarina, hienot näyttelijät.
4. Hylättyjen vaimojen kerho: Yksi suosikkikomedioistani. Olen nähnyt todella monesti, mutta silti tätä jaksaa katsoa uudelleen.
5. Moulin Rouge!: Paras musikaali, ihanat musiikit! Jopa siskoni, joka ei muuten tykkää musikaaleista, pitää tätä elokuvaa yhtenä suosikkeinaan.
6. Billy Elliot: Poika, joka tahtoo tanssia <3
7. Tootsie: Ihmeen paljon löytyy komedioita, missä mies pukeutuu naiseksi ja ihmeen moni niistä on vielä oikeasti hauskoja! Tootsie vie kyllä kuitenkin varmaan voiton parhaimpana näistä.
8. Rakkautta vain: Romanttinen komedia, mutta ei suinkaan mitenkään massatuotantoa huonossa merkityksessä. Tämä on sellainen elokuva, josta kaikki sen katsoneet on sanonut tykkäävänsä. Sopii vielä erityisesti hyvin jouluelokuvaksi. Jättää sellaisen "elämä on kyllä ihan mukavaa"-fiiliksen.
9. Sin City: Tämän laitoin listalle, koska se on tyylillisesti hyvin poikkeava muista suosikeistani. Melko väkivaltainen paketti, mutta juoni on kuitenkin pääosassa ja tyylillisesti hieno elokuva.
10. Leijonakuningas: Pitihän tänne yksi piirrettykin saada ja tämä on klassikko. Myös minulle siinä mielessä erityinen, koska muistan pienenä ihmetelleeni, mitä se filosofia oikein, kun ne siinä laulussa laulaa: "filosofiaa.... näin on se vaan, hakuna matata!" Ja nyt sitä sitten opiskellaan sitä filosofiaa.

Oliko listalla mitään teidän suosikkejanne/inhokkejanne? Mitkä leffat kuuluu teidän suosikkeihin?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Jee, elokuvat, jee :D

  Nähnyt kaikki noista ja klassikkojahan noi on (paitsi Hiljaiset sillat)

  Tosi vaikeaa kyllä tehdä listausta, kun suosikkei on niin monia. Kokeillaan silti :D
  1. Lord of the rings: Eeppinen elokuva, jonka katsonut monta kertaa ja kaikilla extroilla. Ja kyllä trilogia on tässä tapauksessa yksi kokonaisuus.
  2. Sin City: Visuaalinen ja tarina tai tarinat vie mennessään.
  3.Star Wars: Lapsuuden klassikko ja musiikki vie mennessään nykyäänkin.
  4.Ihmeperhe: Edustamassa uusimpien animaatioiden parhaimmistoa
  5. Avain pakoon: Ylhäälläkin se on todettu :) Ei ole syyttä saanut imdb:ssä korkeita pointseja.
  6. Die hard: Toimintaleffojen klassikkoja, jotka kuuluu samaan sarjaan Tappavan aseen/Lethal weaponin kanssa elikäs todella monta kertaa nähnyt ja silti toimii :D
  7.Watchmen: Katson paljon sarjakuvafilmatisointeja (myös Sin City) ja pidän leffan ilmeestä ja tarina kulkee. DR. Manhattan :)
  8.Braveheart: FreedOM!!!!!!!!!!!!!
  9.Terminator 2 - tuomion päivä: Robottei
  10.Bandits: Leffa, jota katsoessa aina tulee hyvälle mielelle.

  Ja monta muuta. Nämäkään eivät ole järjestyksessä paremmuuden mukaan. Rajasin vain 10 nimikkeeseen suosikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin aikaa mietin, onko minun sisko käynyt kirjoittamassa tänne oman suosikkilistansa :D Niin paljon se hänen listaansa muistuttaa! LOTReja ja Star Warseja en ole kaikkia katsonut, mutta muut olen nähnyt ja monta hyvää mainitsitkin :)

   Poista
 2. oon niin kateellinen sulle! mä haluaisin kunnon leffa valikoiman kotiin! nyt vaan tylsästi laitetaan netflixista leffa pyörimään :/ Oon tosi huono muistaa elokuvien nimiä ni en osaa noista sanoo suosikkiani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka multa tuollanen DVD-kokoelma löytyykin, niin totta puhuen harvoin niitä tulee katsottua... Nykyään kun on vaan niin helppoa katsoa kaikki netin kautta, varsinkin jos on nopea netti ja sopivat piuhat televisioon. Sen takia olenkin myös pystynyt antamaan pois niitä elokuvia, joilla ei ole hirmuisesti tunnearvoa ja on kuitenkin riittävän massatuotantoa, että varmaan elokuva löytyy helposti netin kätköistä vuosienkin päästä :)

   Poista
 3. Rakkautta vain on pakko katsoa ainakin kerran vuodessa ja mielellään juuri tähän aikaan vuodesta. Se on vaan niin HYVÄ! Ja itken joka kerta :) -Emmi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Kävin katsomassa tuon elokuvan leffateatterissa ja se jäi kyllä kokemuksena todella vahvasti mieleen :)

   Poista