4kk neuvolakuulumiset

5.12.13

Meillä vaihtui neuvolahoitaja, kun olivat siellä tehneet jotain aluemuutoksia ja sitä mukaa jakanut seutuja eri tavalla. Eipä tässä uudessa hoitajassa ollut kuitenkaan valittamista. Nythän tosiaan oli neuvolalääkäri, joten aika tuon hoitajan kanssa oli pikainen. Hän lähinnä otti vain Antonin mitat ja sitten juteltiin istumisesta ja kiinteistä. Kerroin, kuinka Anton äyskää, jos ei saa olla kunnolla pystyssä. Kuulema istumista pitää kuitenkin välttää vielä ja painon tulisi olla sinne taaksepäin, kun sylissä "istuu". Ja kiinteistä kiteytettynä sanoi sen, että mikään tarve niille ei ole kerta Anton kasvaa tosi johdonmukaisesti ja hyvin, mutta jos niitä haluaa rauhassa aloitella niin maistelun voi aloittaa. Meillä sitten maistellaan varmaan hyvin epäsäännöllisesti nyt alkuun, että saa lusikallisen silloin tällöin ja 5kk neuvolassa kuulema mietitään, otetaanko käyttöön jotain säännöllisempää. Mutta ne mitat:

Paino: 7620g, Pituus: 64,6cm, Päänympärys: 41,7cm

Sitten lääkärille, joka oli käyntinä myös melko pikainen. Kaikki oli kunnossa ja kehuja sai, vaikkakin Anton meinasi vähän hermostua hänelle, kun hän nosti Antonia. Ehkä se on sitä vierastamista sitten: katsoa saa, mutta ei koskea. En nyt kaikesta lääkärin kirjoittamasta saa selvää, mutta kortissa lukee ainakin: "Touhukas hyväntuulinen poika. Tulee katsekontaktiin, hymyilee. (lääkärihöpinää)" ja sitten on maininta atooppisesta ihosta. Jäi vähän häiritsemään tuo viimeisin. Antonilla on jonkin verran kuivaa jaloissa, mutta viime neuvolakerralla hoitaja sanoi sen olevan normaalia, koska kylmät ilmat tulee ja jalat kastuu aina pyllypesun yhteydessä. Ja meillä pestään sitä Antonin pyllyä aika tiuhaan, kun hän on melkoinen kakkanaattori. Miehellä on toki atooppinen iho ja olenkin murehtinut, josko Anton sen perii. Luin tuon neuvolakortin tekstin vasta, kun lähdettiin sieltä, muutenhan olisin voinut kysyä aiheesta.

Loppuun vielä kuva Antonista odottamassa vuoroaan:


You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Meillä sanottiin neuvolassa ihan samanlailla istuttamisesta ja kiinteistä. Me kyllä alotettiin maissipiltillä, kerta päivässä jonkun verran :) poika maiskuttelee innoissaan sitä poskeensa! ja ihana kuva, toinen otteelee siellä niin rauhallisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmittaa tuo istumisjuttu, kun toinen niin kovasti haluaa olla pystyssä eikä se ihan riitä, että saisi nojata aikuiseen... Mutta tietenkin näillä ohjeilla on mentävä, että ei selälle tule mitään ongelmia.

   Miksi maissipiltillä päädyitte aloittelemaan, oliko siihen mitään varsinaista syytä? Anton on saanut teelusikallisen perunamössöä, mutta siihen se on toistaiseksi jäänytkin vaikka ihan hyvin hän tuntui siihen suhtautuvan.

   Kiitos, Anton on kyllä usein rauhallinen -erityisesti sylissä :)

   Poista
  2. Kysyin millä yleensä alotellaan ja se luetteli useemman ja ku maissia oltiin maisteltu niin päätettiin alottaa sillä :)

   Poista
  3. Aivan :) Pitääpä itsekin harkita, josko tuota maissipilttiä laittaisi maistettavien listalle :)

   Poista