Kotona jälleen taas!

27.11.13

Ajettiin eilen kotiin. Alunperin suunnitelmana oli palailla keskiviikko aamupäivästä, mutta sitten todettiin, että samapa tuo on ajaa illasta kotia omaan sänkyyn nukkumaan. Olihan nuo muutama päivää Kuopiossa kivoja, olisin varmaan pidempäänkin viihtynyt, mutta nukkumajärjestelyt on aina hiukan hankalia -erityisesti nyt vielä vauvan kanssa.

Oli aika hankala päättää, mitä laittaa vauvalle autoon päälle, kun ulkona on muutama aste pakkasta mutta sitten hän joutuu kuitenkin kaukalossa olemaan kaksi tuntia. Ja autossa ei tietenkään ole erityisen kylmä. Päädyin menomatkalla sitten tähän saatuun villa-asuun, jonka miehen puolen joku (en tiedä tarkalleen, mikä hänen suhteensa on häneen) oli neulonut. Oli oikein hyvä valinta, sillä Anton ei tuntunut hikiseltä, mutta ei myöskään kylmältä.


Tuli entistä selvemmäksi, että Anton vierastaa. Kun pääsimme vanhemmilleni, ottivat he Antonin turvakaukalossa sisään sillä välin, kun me miehen kanssa purettiin muita tavaroita autosta pois. Anton ilmeisesti säikähti näitä ei-niin-tuttuja -naamoja ja vierasta ympäristöä ja aloitti sitten kovan itkun. Muutamia minuutteja sitä jatkoi, mutta sitten hiljalleen rauhoittui kun pääsi minun syliin. Eikä se vierastaminen vielä kovin voimakasta ole, että uskalsi kyllä olla kuitenkin vanhempieni sylissä myöhemmin ihan ilman itkemistä. Eikä isomummolle itkenyt lainkaan.

Mitäs siellä Kuopiossa sitten hommailtiin, tai paremminkin: mitä Anton hommaili?


1. Käytiin Antonin isomummolla. Oli kuulema Anton kasvanut kuukaudessa hirveästi, itsehän sitä ei ihan samalla tavalla huomaa.
2. Antonilla on tapana herättää minut lätkimällä minua naamaan/vartaloon. Sitten, kun käännyn katsomaan häntä, niin herra on aina aamuisin tuon näköinen :)
3. Anton päiväunilla vaunuissaan, siis sisätiloissa.
4. Rakensin Antonin ympärille peittolinnan.


1. Anton on aamuisin kyllä ihanimmillaan: virkeä, iloinen ja toimelias. Niin reippaan näköinen <3
2. Mutta on hän mahdottoman ihana myös nukkuessaan.
3. Ostin Antonille tonttulakin. On hiukan iso, kun on tarkoitettu 0-3 -vuotiaille, mutta meneepähän useampana jouluna.

Heh, melkein kaikki kuvat on näköjään otettu samalla alueella. Johtunee siitä, että me tosiaan yövymme vanhemmillani aina olohuoneen vuodesohvalla ja siinähän sitä sitten myös päivisinkin suurimmaksi osaksi on, jos vanhemmillani hengailee. Anton oli päivisin mummolaa lukuunottamatta miehen kanssa porukoillani, kun minä taas kävin veljeni kanssa Ikeassa ja seuraavana päivänä ystävän kanssa Matkuksen muissa liikkeissä. Miehellä ei kauheasti ole mielenkiintoa noissa kaupoissa pyöriä, niin pääsen rivakammin hoitamaan asiat sitten ilman Antonia.

Kuopiosta tarttui mukaan lelulaatikko Antonille. Ostin suoraan reilumman kokoisen ja kaavailin, että tämä kyseinen näyttäisi ihan kivalta Antonin omassa huoneessa, sitten kun hän sellaisen saa.

Tuon lisäksi Ikeasta tarttui mukaani uusi yövalo. Entinenkin sattui olemaan Ikeasta ja toimii edelleen, mutta sen materiaali -muovi- on sellaista rasittavaa, josta ei tunnu lähtevän pöly irti.


Tämä lamppu oli ilmeisesti joku uutuus, aika erikoinen. Alkuun se oli minusta hiukan ruma, mutta sitten näköjään nopeasti se alkoikin tuntumaan kivalta kerta lähti kotia asti. Näitä oli eri väreissä, mutta itselleni otin turvallisen valkoisen.

Muuta en sitten Ikeasta oikein ostanutkaan. Matkuksen muista liikkeistä tarttui myöhemmin matkaan miehelle aamutakki, lahja vauvakutsuille ja Tiimarista erilaista härpäkettä, siellä oli nimittäin aika iso kasa tuotteita -90%. Sain kassillisen tavaraa kahdella eurolla. En tiedä, onko tuota samaa tarjousta yleisesti kaikissa Tiimareissa.

Ja eilen alkuillasta tosiaan ajeltiin kotiin. Hiukan jänskätti ajaa pilkkopimeillä teillä, mutta ehjinä onneksi säilyttiin. Antonkin oli suurimman osan ajasta kiltisti, vaikka koko matkaa hän ei nukkunutkaan. Kun meinasi tulla vaikerointia, niin se loppui heti kun hänelle näytti joko kännykältä videoita tai sitten laittoi toukkalelun soimaan ja vilkkumaan. Niin ja tulomatkalla laitoin Antonille sitten toppapuvun kuitenkin, kun oli enemmän pakkasta. Olihan tuo hiukan hikinen kotiin tultua, mutta menomatkan asu tuntui liian vähältä.


Antonilla on huomenna 4kk-syntymäpäivät. Palailen sitten niissä merkeissä ja uusien kuukausikuvien muodossa.

You Might Also Like

0 kommenttia