Kiinteätä pohdintaa

20.11.13

Meille sitten saapui tänään väline, jolla olisi tarkoitus soseita tehdä. Päädyimme Wilfa-merkkiseen sauvasekoittimeen sitten lopulta. Ratkaisussa auttoivat ne seikat, että sauvasekoitin on edullisempi, todennäköisesti kestävämpi ja meidän mallitapauksessa myös monikäyttöisempi. Meiltä kun tosiaan vispilä puuttuu ja aina kun sille olisi ollut tarvetta, niin olen kironnut käsivatkaamista. Tuo menee nyt vispilästäkin.Kokeilin tätä tänään, kun tein mansikkapirtelöä. Huomaa, että tämä ei ole mikään heppoinen laite. Sen kyllä huomaa myös ihan painostakin, mitä on aika runsaasti sauvasekoittimeksi. Mutta voimaa tässä on 700W mikä on ilmeisesti sauvasekoittimelle aika runsaasti. Mutta tuota pirtelöä tehdessäni totesin, että kyllä se tehosekoitin on paljon parempi -ainakin sen pirtelön tekoon. Minua rasittaa sauvasekoittimessa, kun sitä on vaikea jättää siihen kulhoonkaan seisomaan ja yhdellä kädellä on taas hankala laitella aineksia kulhoon sitä mukaa kun sekoittelee. Lisäksi sauvasekoitin sottaa, ainakin minulla. Ja sitten lopulta saat siivota pöytätason, laitteen johdon ja itse tekovälineet. Käteen jäi vatutus ja pirtelö, onneksi hyvänmakuinen sellainen.

Ensimmäinen käyttökerta ei siis ollut kovin miellyttävä, mutta en luovuta laitteen suhteen näin helposti. Sauvasekoitin saattaa ja toivottavasti osoittautuukin toimivaksi valinnaksi, kun rupeaa Antonin soseita valmistamaan. Jos esimerkiksi keittää perunoita, niin ne on helppo soseuttaa suoraan kattilassa. Niin ja sitä vispilää tarvitaan. Tiedä sitten, miten tulee käyttöä tuolle silppuriominaisuudelle. Kaippa sillä voi soseita tehdessä silputa ja lopun hoitaa tuolla toisella sauvalla.

Hintaahan tällä vekottimella oli 41 euroa ja saimme sen kotiinkuljetuksena ovelle. Antonin kummisetä, minun veljeni, osti sen Antonille (tai meille) etukäteisjoululahjana, kun tuli puhetta, että jokin soseutin meille tarvittaisiin. Laite on muualla yleensä kalliimpi, mutta Markantalossa oli tarjouksessa, jos jotain kiinnostaa tämän huikean markkinointipuheen perusteella.

Mutta sitten siitä "kiinteä ruoka" -politiikasta. Olemme miehen kanssa kahden vaiheilla, milloin aloitella niitä kiinteitä. Neuvolassahan sanottiin viimeksi, että meillä ei ainakaan näillä main ole mikään tarve ja kiire niitä aloittaa, koska Anton kasvaa hyvin pelkällä rintamaidolla. Mutta sieltä sanottiin myös, että jos aloitetaan kuuden kuukauden ikäisenä, niin sitten olisi hyvä aloittaa kaikki lihatkin samassa. Niin mietin, olisiko parempi aloitella kiinteitä aikaisemmin, mutta ainoastaan maistelutarkoituksessa. Eli siis niin, että tarjoaa Antonille esimerkiksi perunaa yhden viikon ajan pelkän teelusikallisen ja sitten seuraavalla viikolla tarjoaa jotain muuta makua teelusikallisen päivässä. En lähtisi vielä sille linjalle, että Antonia varsinaisesti ruokittaisiin kiinteillä. Mutta olisiko tässä maistelupolitiikassa mitään vaaroja tai haittoja? Tai olisiko siinä puolestaan hyviä puolia?

Anton kyllä osoittaa mielenkiintoa ruokaa kohtaan katsomalla esimerkiksi sitä, mitä me mieheni kanssa syömme. Ja D-vitamiinia antaessa hän osaa hienosti aukaista suunsa. Mutta mutta, tietenkin sitä haluaisi tehdä oikeat ja parhaat valinnat lapsensa suhteen enkä tässä ruoka-asiassa ole aivan varma, miten olisi paras toimia.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Minusta ihan hyvä ajatus että maistatat eri ruokia pikkuhiljaa. Huomaat siinä paremmin mahdolliset allergiat. Ja poika saa totutella uusiin makuihin rauhassa :) meillä poika nyt kohta 9kk, aloitimme maissivellin syömisen iltaisin vähä ennen 4kk ikää. Ei maito vain enää pitänyt nälkää poissa ja yöllä heräili usein syömään. N. 5kk iässä tuli puurot ja perunat ym mukaan kuvioihin :) että anna mennä vaan, ei siitä mitään haittaa ainakaan ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voikohan tuossa maistelussa käydä niin, että poika haluaisikin sitä kiinteätä ruokaa enemmän ja sitten rupeaa hylkimään rintamaitoa? Jotain sellaista luin, mutta siinä taidettiin enemmän käsitellä sitä, jos kiinteätä antaa pienelle vauvalle ihan ravintotarkoituksessa.

   Mutta olisihan tuo tosiaan ainakin ajatuksen tasolla mukavampaa, että kiinteitä aloitellaan pikkuhiljaa kuin sitten puolen vuoden iässä sysättäisiin hirmuinen määrä kaikkia eri makuja. Ja tosiaan tuo allergia-juttukin kävi mielessä :)

   Poista
 2. En usko että alkaisi hylkimään jos vain sen pienen määrän annat! Meillä poika ottaa rintaa kiinteiden jälkeen aina ja välipalaksi :) että hyvin maistuu rinta vaikka syökin kiinteitä 4-5 kertaa päivässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Eiköhän me sitten noita kiinteitä aloitella hiljalleen tässä kuluvina viikkoina.

   Poista