Asuntohommia

7.11.13

On ollut vaikeaa yrittää tulla kirjoittelemaan blogiin, kun tämä viikko on mennyt niin paljon miettiessä asuntojuttuja. Vaikka laitoin lähinnä "huvin vuoksi" niitä asuntohakemuksia, niin totta kai ne sitten vuokrayhtiöiltä soittelee. Tällä viikolla meille on tarjottu jo kolmea asuntoa. Kahdesta on pitänyt kieltäytyä, koska niissä on ollut liian kova vuokra. Harmillista sinänsä, koska yksi niistä olisi ollut todella ihana ja aivan mahtavalla sijainnilla mutta en sitten halua viedä perhettämme siihenkään tilanteeseen, että joutuu stressaamaan rahatilanteesta vielä enemmän.

Tänään sitten tarjottiin asuntoa ihan tästä nykyisen asunnon läheltä, missä vuokra nousisi nykyisestä alle satasella vaikka neliöitä olisi huimat 30 enemmän kuin tässä. Ainoa, mikä minua mietityttää on se, että tarjottu asunto on rakennettu 1993 ja minä en todellakaan halua viedä vauvaa asuntoon, jossa olisi jotain ötököitä tai hometta. En oleta, että tuon ikäisissä taloissa niitä automaattisesti olisi mutta opiskelijakämpät on jättänyt sellaisia traumoja, että olen nykyisellään hyvinkin varovainen uusien asuntojen suhteen. Tämä meidän nykyinen asunto on rakennettu 2004. Harmillista, että näissä taloissa on ainoastaan yksiöitä ja kaksioita.

Mutta niin siis, käymme huomenna katsomassa tuota budjettiimme sopivaa kolmiota ja tuumaillaan sitten, kun tietää tarkemmin, mikä fiilis siitä jäi. Täytyy yrittää pitää kuitenkin mielessä, että unelmiin tässä tilanteessa ei tietenkään ole varaa mutta ennemmin asun pienessä ja muuten miellyttävässä kuin sitten avarassa ja suuressa, jossa ei ole niin mukavaa.

Osittain on jopa välillä sellainen fiilis, että ehkä olisi hyvä vaan pysyä tässä, kun menee niin pää pyörälle näitä juttuja miettiessä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Mulla menee kanssa pää aina sekasin noista kämppäjuttujen miettimisistä...

  Sitä omaa asuntoa on saanut hakea niin kauan. Tässä ollaan ja tästä ei luovuta. Toivottavasti teillekin löytyy kiva paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna ollaan viisaampia, kun ollaan käyty katsomassa tuota :) Enkä oikein odotakaan, että nyt pääsisi sellaiseen kaikin puolin ihanaan asuntoon, mutta jonain päivänä sitten.

   Poista