Joulu on taas, joulu on taas... vajaan kahden kuukauden päästä.

31.10.13

Kävin tänään ruokakaupassa ja ostin sitä rakasta coca-colaani. Myyjä heitti minulle: "Aikaiseen tullut joulupukki cokispulloihin." Vastasin "Niin" ja jätin mainitsematta, että itsehän olen jo hankkinut suurimman osan joululahjoista...

Olen viime vuosina tosiaan ruvennut hankkimaan joululahjat melko aikaiseen. Pidän paljon joulusta, mutta erityisesti joululahjojen hankkimisesta ja keksimisestä. Onhan niitä kiva itsekin saada, mutta antaminen on selvästi kivempaa. En pahemmin mihinkään joulukoristeluun ryhdy, mutta se voi johtua siitäkin, että aina olen matkustanut vanhemmilleni joulun viettoon ja (toivottavasti) tänäkin vuonna.

Millaisia lahjoja sitten ajattelin antaa? Tänne en tietenkään voi lahjoja ainakaan vielä sepostaa, koska tutut tätä lukevat mutta olen teemalahjojen-antaja. Usein keksin siis jonkin teeman, minkä ympärille rakennan paketin. Pyrin paketeissa yhdistämään käytännöllisyyden, persoonallisuuden, edullisen budjetin ja toki lahjan saajan mieltymykset. Viime jouluna tein esimerkiksi pikkuveljelleni pelipaketin, missä oli mm. xbox-peli, angry birds-tikkareita, fruit ninja-pehmolelu ja itse tekemäni minecraft-paita. Äidilleni annoin "Ikuinen lapsi"-paketin, missä oli söpö lammaspehmolelu, karkkia, pinkki kynsilakka. Toinen pikkuveljeni taas sai "armeija-selviytymispaketin", koska oli seuraavana keväänä menossa suorittamaan asepalvelustaan. Oli niitä muitakin pakettilahjoja, mutta en tässä rupea kaikkia luettelemaan. Tänä vuonna lahjani rakentuvat hyvin samalla mallilla. Ja käy varmaan taas sama perusjuttu, että ylitän oman joululahjabudjettini, mutta minulle on tärkeätä, että saan rakennettua mieluisat lahjat. Vaikka toki ihmiset ehkä olisikin tyytyväisiä pienempäänkin.

Sen voin kertoa, että tilasin jonkin verran kuvalahjoja. Koska meillä on nyt tuo söpö Anton-poika, niin hänestä saa melko riemastuttavia lahjoja ihmisille. Ja kun saimme kuvalahjoista vielä 40% alennuksen, niin hiukan innostuin. Tilasin itselleni sieltä avaimenperän ja korurasian. Korurasiasta minulla ei nyt ole tähän hätään kuvaa, mutta tässä on tuo avaimenperä:

 Tuo kyseinen kuva on minun yksi ehdottomista suosikeistani, mitä Antonista löytyy. Voi että.

En rupea paketoimaan noita muutamaa tuotetta, mikä minulle tuli mutta kai tavallaan voin ajatella ne minun joululahjoiksi. Muuten sovimme miehen kanssa, että emme ostaisi toisillemme mitään (tosin jotain pientä kuitenkin päädyn miehelle hankkimaan) ja Antonille korkeintaan muutaman lahjan. Anton kuitenkin saa paljon lahjoja kerta on molempien puolelta ensimmäinen lapsenlapsi, niin en koe sen osalta enkä myöskään Antonin iän osalta tarvetta hankkia hänelle pahemmin lahjoja. Käytämme ennemmin rahaa muiden läheisten muistamiseen. Perheen sisällä tarvittavia asioita hankitaan kuitenkin silloin, kun niitä tarvitsee.

Mutta mutta, mitä minä sitten toivon joulupukilta eli läheisiltä? Minun vanhemmiltani aiomme mieheni kanssa toivoa uusia täkkejä meille. Tältä aikuiselta pikkuveljeltäni toivoin langattomia kuulokkeita, koska oma konepisteeni on makuuhuoneessa enkä sitten raaski oikein kuunnella musiikkia tai katsoa ohjelmia, mikäli Anton on täällä nukkumassa. Langattomat taas sen takia, että pystyn helpommin liikkumaan vaikka sängylle imettämään ja jatkamaan, mitä olinkaan tekemässä. Niin ja inhoan johtoviidakkoja. Ei minulla oikein muita toivomuksia olekaan, kai. Ei ainakaan tule nyt mieleen. Lahjakortit on aina shoppailusta tykkäävälle ihmiselle hyviä, mutta ymmärrän, että ne voi olla hiukan tylsiä antaa.

Eikä minulla oikein ole lahjatoivomuksia erityisemmin Antonillekaan. Ehkä jonkun muutaman lelun hänelle voisi toivoa, mutta ei minulla ole mitään tiettyä mielessä. Vauvalelut kun eivät ole kovin erikoisia. Vaatteiden suhteen toivoisin, että saisin ennemmin lahjakortteina, jotta voisin sitten oman maun mukaan niitä valikoida. Ja lahjakortteja pystyy käyttämään sitä mukaa, kun jollekin tietylle vaatteelle/vaatekoolle tulee tarvetta. Saattaisin tosin haluta Antonille uuden syöttötuolin. Meillä on yksi varastossa odottamassa, mikä saatiin käytettynä mutta minua hiukan häiritsee, että se ei ole kovin nätti ja siitä on haarasosa rikki, niin siinä on sitten jokin narusysteemi tilalla. Miehen mielestä se taas on varmaankin riittävä eikä hän perusta niin paljon siitä, miltä koti näyttää. Kuinka pitkään muuten syöttötuoleja suunnilleen pidetään? Mietin vaan sillä, miten pitkäikäinen se on ja paljonko siihen kannattaisi satsata. Mutta asiaa täytyy vielä miettiä, eipä tuolle ole vielä jouluksikaan kiire.

Jonkin verran kaipaavat vielä lahjani muille työstämistä, mutta sitten kun ne on tehty ja hankittu valmiiksi, niin voin vaan ottaa rennosti ja odottaa sitä joulua. Paketoimisen varmaankin jätän ihan sinne joulukuulle, että sitten voi saavuttaa sen joulumielen siinä paketoidessa ja kuunnellessa joululauluja. Paketointi on muuten minulle myös tärkeä juttu: haluan lahjan näyttävän kauniilta.

Oma toivelista tuntuu aika lyhyeltä, mutta niin se useimmiten on. Nyt varsinkin tulee toivottua enemmän asioita juurikin perheen eikä niinkään omiin tarpeisiin. Sellaisia joulumietintöjä tähän väliin, onhan tässä vielä aikaa vaikkakin nopeasti muutama kuukausi hurahtaakin.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Kuvalahjat on kivoja! Jtn saatan tilata, mutta en kyllä tosissaan tiedä muita lahjoja vielä :/

  Syöttiksiä pidetään noin 3v ikään? Ainaki oon ite siinä uskossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankala oli, kun tilasi noita kuvalahjoja niin olisi halunnut kaikkia myös itselleen :D Mutta hillitsin itseni kuitenkin.

   Joo, kolme vuotta kuulostaisi aika normilta.

   Poista
 2. Ihan hyvin voit kertoa lahjahankinnat tai -ideat täällä. Tuskin ne läheisesi ehtivät täällä käydä kiireiltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, varsinkin siskollani on niin hirmuisen kiirettä aina, että hän ainakaan ei ehdi blogiani lukemaan...

   Poista
  2. Ei tietenkään ehdi :) Näin mä olen ymmärtänyt.

   Poista