Ikuinen(?) yökyöpeli

31.10.13

Meidän Anton on aina valvonut myöhään ja nukkunut pitkälle päivään. Tämä ei ole haitannut meitä kovinkaan, koska vauva seuraa vanhempiensa rytmiä... Mutta nyt Anton alkaa menemään jo liian myöhään unten maille. Eilen hän nukahti vasta vaille kolme.

Anton ei ole enää niin kärttyinen tai itkuinen iltaisin. Hän lähinnä haluaa vaan seuraa ja syliä. Ja äiti ja isi taas välillä haluaisi mennä aikaisemmin nukkumaan tai edes rauhoittua hetkeksi kaksin ennen varsinaista yönukkumista.

Mutta en oikein tiedä, miten tuollaisen kolmekuukautisen kanssa olisi paras toimia? Herätänkö hänet aikaisemmin aamulla? Enkö anna nukkua niitä parin tunnin "päivä"unia näin illasta? (Hän nukkuu parhaillaan.) Vai annanko hänen nukkua ja valvoa miten sattuu?

 Sanoisin siis, että Anton nukkuu kyllä hyvin mutta hän ajoittaa nukkumisensa vähän huonoihin aikoihin. Ei tämä nyt mikään valtaisa ongelma ole, mutta en haluaisi myöskään käyvän niin, että kohta meillä Anton nukkuukin yöunensa klo 06-15 välillä.

Mitä siis tehdä vai ollako tekemättä mitään?

Antonin iltapuuhia ja viimeinkin nukahtaminen!
Ps: Tuli tästä nukuttamisesta mieleen, että en varmaan ole ainoa, joka laulaa lapselleen tuutulauluja välillä sanoilla: "Hiljaa, hiljaa, ole hiljaa ja nukahda..." Rakastavin äänensävyin noita yleensä laulelen mutta sanoilla puran omaa väsymystäni samalla.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Jotenkin tulit mieleeni tosta isoimmasta kuvasta. Taitaapi johtua ilmeestä. Tulit sä pienenä mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, huomaan mäkin nyt kun sanoit (kirjoitit).

      Poista