3kk neuvola

28.10.13

Onpa ollut kyllä hulinaa ja vilinää. En ole oikein edes konettakaan ehtinyt aukaista kuluneen viikonlopun aikana. Siitä tarkemmin myöhemmin, mutta nyt tähän väliin tämänpäiväiset neuvolakuulumiset.

Tänään oli siis Antonin 3kk-neuvola. Meille oltiin annettu etukäteen kaksi erilaista kyselyä täytettäväksi. Miehen kanssa pidetään noiden kyselyiden täyttämistä melko tuskallisena. Lähinnä siksi, että kysymykset on usein ongelmallisia vastata. Esimerkiksi jos kysytään "Vauvan luonne/temperamentti on vastannut odotuksiani" ja vaihtoehtoina on "täysin/osittain samaa mieltä, täysin/osittain eri mieltä", niin kuinka tulee vastata, jos sinulla ei ole ollut minkäänlaisia odotuksia vauvan luonteesta? Ne ei siis vastannut odotuksia, mutta ei ne oikein ollut vastaamattakaan. Ja toisekseen minusta on hauska, että on vaihtoehtoina "osittain samaa mieltä" ja "osittain eri mieltä", koska eikös ole niin, että automaattisesti jos olet osittain vaikkapa samaa mieltä, niin sitten olet myös osittain eri mieltä... Vaikka toki tuolla jaolla haetaan sitä, kuinka voimakkaasti sitten on esim. eri mieltä. Mutta kevyet kaksi tuntia meni noidenkin lappujen täyttämisessä, kun miehen kanssa väännettiin niitä kyselyiden väittämälauseita. Yhdessä väittämässä oli "perheellämme on huumorintajua", rastitimme miehen kanssa sarakkeet "täysin eri mieltä". Onneksi hoitaja tajusi sen vitsiksi ja nauroi.

Mutta niitä Anton-kuulumisia.

Paino: 6960g, pituus: 62,2cm, päänympärys: 40,7cm.
"Juttelet vastavuoroisesti eri äänensävyin, päätäsi hyvin kannattelet.
Kasvat johdonmukaisesti."

Anton sai myös ne ensimmäiset varsinaiset piikkirokotteensa. Oli aivan kamalaa. Mies onneksi piteli Antonia sylissä niiden aikana. Itse seisoin sivustalla ja yritin pidellä itkua, kun Anton parkui niiden aikana. Vaikka kuinka tietäisi, että ne piikit on pojalle hyväksi niin silti se satuttaa kauheasti nähdä lapsensa itkevän sillä tavalla. Toivottavasti ei nyt tulisi niistä mitään hankaluuksia pojalle. Ostimme kyllä nestemäistä särkylääkettä varmuuden vuoksi.

Loppuun vielä kuva Anton-luolamiehestä:


You Might Also Like

0 kommenttia