12-viikkoinen Anton

22.10.13

Eilen myöhään illalla palailtiin kotiin reissusta, joten nyt tulee pari päivää myöhässä kuukautispostaus. Antonilla on nyt ikää 12 viikkoa eli kai sen voisi ilmaista, että hän on kolmekuukautinen vaikkakin hän syntyi 28. heinäkuuta. Tämä viikkosysteemi on ajallisesti helpompi, koska Anttu syntyi sunnuntaipäivänä ja hänestä on helpompi muistaa ottaa valokuvat aina neljän viikon välein kuin sitten yrittää pitää mielessä se 28. päivä. Mutta siis, tällainen Anton on nyt:- "Puhuu" koko ajan enemmissä määrin. 
- On ruvennut ilmaisemaan tyytymättömyyttään korottamalla ääntään. Enää ei siis enää itke pelkästään, vaan usein päivisin hän tavallaan kirkuu, jos haluaa vaikka syliin. Kieltämättä joitain kertoja on ruvennut naurattamaan hänen kiekaisunsa.
- Tykkää keskustella myös pärryyttämällä niin, että pärryyttelemme toisillemme vuorotellen. Tosin välillä aina sanon Antonille, että meidän pitäisi ensisijaisesti keskustella sanoilla eikä päärryytyksillä, vaikka se hauskaa hänestä onkin.


- On tosiaan ruvennut pitämään päätään paljon paremmin ja pidempään ylhäällä vatsallaan ollessa. Muutenkin hallitsee päätään paremmin, joskin toki välillä hiukan se huojuu.
- Käsien hallinta on parantunut myös paljon. Nyt hän selkeästi pitää niitä enemmän oman rintakehänsä alueella eikä "roikota" niitä.
- Repii myös kauheasti kaikkia liinoja ja kankaita, mitä vaan saa käteensä. Tarttuu myös esineisiin, mutta ei vielä tunnu tajuavan, että pitelee jotain kädessään.


- Käyttää Liberon 3 kokovaippoja.
- On arviolta 7kg painava ja 63cm pitkä. (Neuvola seuraavan kerran 28.10)
- Käyttää vaatekokoa 68.
- On edelleen täysimetyksellä.


- Ei ole vielä kierrähtänyt kumminkaan päin. Välillä näyttää vähän merkkejä siitä, mutta ei niin aktiivisesti, että odottaisin hänen kierrähtävän lähiaikoina. Mutta voihan hän toki yllättää äidin, siksi häntä ei enää jätetäkään korkeille paikoille yksinään.
- Nukkuu todella hyvin. Tekikin viime yönä tähän astisen ennätyksen, kun nukkui 9h putkeen. Lieköhän olisi nukkunut pidempäänkin, mutta oman tissienräjähdystilan takia nostin hänet syömään unilta. 
- Päivisin nukkuu yleensä yhdet pitkät päikkärit (n. 3h) ja muutamia lyhyempiä (30-60min). 


- On oikein ihana poika.

You Might Also Like

0 kommenttia