Mikä on liikaa, mikä liian vähän?

19.9.13

Tässä sitä nyt sitten ollaan... Jos ei ole huolia siitä, että lapsi ei nuku niin voikin olla huolia siitä, nukkuuko lapsi liikaa.

Anton saatiin unten maille eilen vaille yksi ja hän nukkuu edelleen. Ei hän tietenkään ihan yhteen putkeen ole sitä nukkunut, kun syötöt on ollut klo 7, 10 ja 12. Vaippaa on kanssa vaihdettu noina aikoina. Mutta siis parisen tuntia olen tässä jo miettinyt, pitäisiköhän tuo herättää vai antaa vaan nukkua. Ehkä tämä aika tuntuu pitkältä sen takia, koska itse joutui heräämään lääkäriajan takia jo seiskalta? Minulle tätä päivää on kulunut jo paljon. Voihan se toki hämätä.

Joitain kertoja Antulla on ollut silmät auki ja olen käynyt häntä jututtamassa. Hän on hymyillyt ja loikoillut tyytyväisenä, kunnes taas hyvin äkkiä nukahtanut uudelleen. Ja tosiaan meillähän ei kovin kauaa mene edes imetyskerroissa, niin ei hän niidenkään aikaan erityisemmin valveilla ole ollut. Tästä tulikin mieleen, kun alkuaikoina neuvolahoitaja sanoi, että vauvan normiaika rinnalla on 15-60min niin meillä kyllä hirmu harvakseltaan ollaan tissillä oltu edes tuota varttia. Siitäkin on miettinyt, onko tuo nyt riittävä aika, että poika imuttaa jotain sen päälle viisi minuuttia ja yhdestä tissistä kerrallaan. Mutta kerta hän on sen puoli kiloa viikossa painoa saanut ja muutenkin kasvanut todella hienosti, niin kaipa se on uskottava, että meillä pärjätään näinkin. Kyllähän nuo tissit yleensä suihkuaa sen verran kovaa, että poika joutuu vähän haukkomaankin, että ehtii niellä.

Mutta tästä uniasiasta ei ota niin selvää. Tuntuisi hiukan oudolta ruveta herättelemään Anttua tarkoituksellisesti. Kun kerta hän kuitenkin nukkuu ne yötkin hyvin. Toki joku voisi ehdottaa, että hänen yöuntaan voisi aikaistaa niin, että nukkuisi ennemmin sen kaksitoista tuntia vaikkapa 21-09 välillä mutta sitten taas ei meillä oikein olla kovin aamuihmisiä, niin meille sopii se, että poika nukahtaa myöhemmin.

Mitenkä tässä nyt toimisi? Uni on kyllä todella tärkeää kaiken kehityksen kannalta, mutta voiko sitä jotenkin saada liikaa? Voihan tuo toki olla, että nyt kun tuo tuosta herää, niin sitten valvotaankin sen edestä. Mutta äitinä sitä huolestuttaa kaiken näköiset asiat ja on näitä tapauksia, missä on hankala tietää, mikä lapsen kannalta olisi paras ratkaisu.


Tämän kuvan nappasin aamusta ja tuossa sängyllä toinen koisaa edelleen. Ei meillä oikeastaan enää käytetä noita käsitumppuja, mutta isukki oli kuulema aamulla ne Antonille laittanut, kun hänen kätensä olivat olleet vilpoisat. Hassu, kun toisella on niin iso pää.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. En usko, että vauva voi nukkua liikaa. :)

  Mutta että onkin sun näkönen poika! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, yritin tuota itselleni kyllä eilen toitottaa mutta kyllä se kieltämättä mietitytti kun toinen nukkuu vielä neljäntoista tunninkin jälkeen useita päiväunia. Mutta kyllähän tuo kuitenkin nukahti yöksi taas ihan normaalisti.

   Mä en oikein osaa huomata hänessä minun näköä, mutta tuo johtuukin siitä, että poika on hämmentävän paljon minun isän näköinen. Sitä olenkin vitsaillut, että ei ihan ensimmäisenä haluaisi nähdä omaa isäänsä pojassaan, kun vauva on tissillä...

   Poista