Brio Smile -vaunut

21.9.13
Takana on noin kaksi kuukautta Brio Smile -vaunujen käyttöä ja sillä perusteella voin niistä sanoa seuraavaa:

IHANAT. Ne on ihanat ulkonäöltään ja ihanat myös käytettävyydeltään. Silloin, kun vaunuja meille mietittiin niin olin kahden vaiheilla, onko kääntyvät eturenkaat hyvät vai haluaisinko sittenkin ne perinteiset neljä perusrengasta. 

Isäni sponsoroi vaunut meille ja kun kävin hänen kanssaan katsomassa vaunuja, niin myyjä ehdotti meille tätä Brio Smile -mallia. Ne tuntui kaikin puolin hyviltä, mutta hinta kirpaisi, koska en ollut kaavaillut meille kuudensadan euron vaunuja. Mainittakoon, että Brio Smile on kuitenkin hintatasoltaan vaunujen keskitasoa, kalliita vempeleitä vaunut siis. 

Smilet on kevyet, mutta ei kuitenkaan millään tavalla hatarat. Ne on hyvin nopeasti ja helposti laitettavissa kasaan ja renkaatkin lähtevät irti näpsäkästi. Korkeudeltaan niissä on säätövaraa ja sanoisin niiden menevän hyvin eri pituisille ihmisille. Ainakin meillä on mieheni kanssa pituuseroa 30cm ja molemmat ovat kyllä vaunuista tykänneet. Tosin, jos miehellä on jalassa pitkäkärkiset kengät ja hän kävelee nopeasti niin silloin hänen mukaansa kenkä meinaa välillä osua siihen vaunukoriin. Tuo saattaa osoittautua joillekin ongelmaksi. 

Olen kokenut vaunuttelun keskustassakin hirmu helpoksi. Ei oikeastaan ole ollut yhtään kertaa, milloin olisin kokenut, että vaunujen kanssa ei mahdu liikkumaan kaupoissa. Monet kerrat olen vaunuja työnnellyt myös vain yhdellä kädellä, kun toisessa kädessä on ollut ostokset. Vaunut kun kerta kääntyy niin helposti. Vaunujen helppous on todennäköisesti vaikuttanut myös siihen, miksi meille ei olla hankittu mitään kantoliinoja tai kantoreppuja. Olen tykännyt niin paljon mennä vaunujen kanssa, kun sinne alakoriin on saanut tavaraakin laitettua. Tuosta pienenä miinuksena tulikin mieleen, että kun vaunuissa on kiinni se vaunukoppa niin kopan ja alakorin välinen tila on suht pieni eli silloin koriin ei mitään kovin pulleata kassia saa. Tosin korissa on myös 5kg painoraja, että muutenkaan en olisi sinne painavaa kauppakassia tunkemassa. Niin ja vaikka tuo kori on tosiaan kankainen ja melko alhaalla niin ainakaan toistaiseksi siihen ei ole mennyt lainkaan mitään likaa/kuraa. 

Kivisellä tiellä vaunut kulkee pehmeästi, ilmeisesti ilmarenkaiden ansiosta. Odotan jonkin verran, että pääsen näkemään, miten vaunut kulkee Suomen talvisessa ilmastossa. Tämän videon perusteella ei pitäisi siinä olla ongelmaa. 

Oman kokemuksen perusteella suosittelisin Brio Smile -vaunuja ehdottomasti. Niistä ei ole paljon huonoa sanottavaa. Tällä hetkellä meillä on käytössä siis vaunukoppa runko-osassa. Tuo koppa ei käsittääkseni ole hirmuisen iso verrattuna muihin koppiin, mutta se mahdollistaa myös sen, että vaunut ovat kätevän kapeat. Kerran ihmettelin yhden toisen vaunuja, että onpa siinä tosiaan leveyseroa meidän vaunuihin. En ole busseissa noilla vaunuilla vielä kulkenut, mutta tuo kapea rengasväli on sielläkin varmasti hyödyksi. Niin ja hissiin meillä kyllä mahtuu nuo vaunut ja kolmekin aikuista ihmistä niiden lisäksi. Meidän talon hissi on sellainen perushissin kokoinen.

Brio Smile -vaunuihin menee tosiaan tuo turvakaukalokin runkoon kiinni. Kaukalo, kuten koppa ja ratasosakin, napsahtaa hyvin helposti runkoon kiinni. Meillä ei ole ollut käyttöä tuolle kaukalo-runko -muodolle kerta autoa meillä ei ole, mutta joillekin se on varmasti hyödyksi.

Nyt tällä erää enempää sanottavaa vaunuista ei tule mieleen. Kaikin puolin hyvin kätevät ja ihanasti rullaavat vaunut. Sopii erinomaisesti kaupunkilaisille.

Äiti työntää.

Iskä työntää.

Ja vauva nauttii kyydistä.


You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Moikka!
  Luin tuolta aiemmin, että jahkailit Oran ja Brion välillä. Niin tein myös minä! Ja päädyin Oran vaunuihin! Teethän sitten uuden katsauksen kun talvi tulee, niin nään miten teidän Briot toimii. :D Meillä on menty pururadalla, hiekkatiellä, rossiradan varikolla ja asfaltilla. Ja myös bussilla - ja olen kokenut järkyttäviä vaunueroja. Yhdet Emmaljungan vaunut meidän vaunujen vieressä näytti ihan monstereilta. Meillä niin sirot ja jopa bussin vaunutilassa mahtuu kääntymään keposasti! :D Tavan vaunut ei sitä mahdu tekemään!! Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä kyllä niidin Oran vaunuihin, ostettiin vaan viime vuoden puolella niin on hieman erimalliset mitä tämän vuoden - omasta mielestä yksinkertaisemmat ja sen takia siistimmän näköiset :) Tässä odotellaa, että päästään käyttää ratasosaa seuraavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Minulla oikeastaan vaikutti valintaani se, että missään ei ollut noita Oran vaunuja mallikappaleena kun taas Brioja oli ja ne vakuutti. Niin ja kun meillä sattui olemaan tuo Brio-vaunuihin sopiva turvakaukalo. Uskoisin kyllä, että vaunut ovat hyvin samanlaatuiset. :) Ja toki, pyrin kirjoittamaan tänne vaunuista sitten kun on talvikokemustakin niistä. Emmaljungat ovat tosiaan yleisesti melko suuria, vaikka kehuttu merkki onkin. Kaipa se riippuu vähän siitä, millaista hakee ja mistä tykkää. Alustavasti kaavailin, että meillä siirryttäisiin ratasosaan sitten kevään tullessa, mutta nähtäväksi jää, miten poika mahtuu koppaan koko talven yli.

   Poista
 2. Moi, Löysin sattumalta blogisi, kun olemme ostamassa Brio Smileja.. Minkä vuoden turvakaukalo kävi teidän rattaisiin? Olen kuullut, että vanhemman mallin kaukalo ei käy (esim. 2011?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy kyllä sanoa, että en osaa varmaksi neuvoa. Me saatiin meidän turvakaukalo miehen äidin kautta, joka taas sai sen kummipoikansa vanhemmilta. Eli se oli arviolta joko vuoden 2011 tai 2012 malli. Mutta siis tuliterä se kaukalo ei ainakaan ollut. Jos käytte jostain liikkeestä ostamassa ne vaunut, niin siellä varmaan osataan varmaksi tuohon vastata tai sitten nettikaupasta voi myös varmaan kysyä... Toivottavasti joku osaisi paremmin sanoa!

   Ps. Erinomainen vaunuvalinta! ;) Itse olen kovasti tykännyt.

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta :) Aivan, täytyy tarkistaa liikkeestä minkä vuoden malli nyt siihen sitten käy. Meillä on ollu myös Emmaljungat, joten seuraavan tulokkaan kohdalla testataan nyt sitten Briot. Kiva kuulla, että on onnistunut vaunuvalinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään :) Toivottavasti kyseiset vaunut osoittautuu teilläkin hyväksi valinnaksi.

   Poista
 4. Hei. Olisin tiedustellut talvikäytöstä, kun niitä loskakelejä ja lumikelejä on ollut niukasti, oletko kuitenkin pärjännyt niillä? Mitään uutta kommentoitavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Tosiaan aika niukasti oli tuota "kunnon" talvea, mutta mitään ongelmia ei ole esiintynyt. Hyvin on kulkenut säässä kuin säässä. Voisinkin yrittää kirjoittaa päivitettyä tekstiä näistä vaunuista. :)

   Poista
 5. hei sellainen kysymys olisi noista vaunuista että ''väpättääkö'' eturenkaat miten? Vai ovatko tukevat ja kulkevat hyvin eteenpäin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Kyllä ne eturenkaat jonkin verran väpättää, mutta: 1. minä pidän niitä aina auki jolloin toki ne pääseekin väpättämään. 2. en ole työntämisessä kuitenkaan huomannut mitään vaikutusta eli tuo väpätys on meillä ollut korkeintaan esteettinen juttu.

   Minun mielestä vaunut ovat todella tukevat ja on rullannut tosi hyvästi ja kevyesti eteenpäin :)

   Poista
 6. eli suosittelet vaunuja? :) ne on meidän hankintalistalle tällä hetkellä kun la on elokuun alussa. Ainakin sun kokemuksesta päätellen vaunut ovat olleet hyvät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki riippuu vähän siitä, millaisia kriteerejä on vaunuille. Itse toivoin vaunuilta keveyttä, helppokäyttöisyyttä keskustaseudulla ja toki nätti ulkonäkö on plussaa -Brio Smilet on täyttänyt nämä kriteerit erinomaisesti. En tiedä, oletko lukenut mutta kirjoitin tuossa joku aika sitten näistä vaunuista kokemuksia vauva-ajalta: http://vauvasekoitin.blogspot.fi/2014/03/brio-smile-vaunut-kokemukset-vauva.html

   Mutta joo, kyllä uskaltaisin lähteä suosittelemaan. Hyvin minimaalisesti on tullut mitään negatiivista näissä vastaan.

   Poista