2kk neuvola

30.9.13

Antonilla oli tänään kaksikuukautisneuvola. Sai ensimmäisen rokotteensa. Rotavirusrokotteen, mikä annettiin kuitenkin "rokotus"-nimestä huolimatta nestemäisessä muodossa suuhun. Ei siltikään poika oikein tykännyt tuosta, vaan itkuksihan se meni, kun väkisin litkua ruiskutettiin kurkusta alas.

Paino oli nyt 6275g, pituus 59cm ja pään ympärys 39,8cm.

Niin ja kyllähän tuo hoitaja kirjoitti pojasta vielä seuraavaa:

"Tulet kivasti kontaktiin vastavuoroisesti hymyillen. Kasvat
äidinmaidolla johdonmukaisesti. Ihosi on siisti."

Yritti se neuvolatäti jututtaakin Antonia, mutta eihän poika hänelle suostunut jokeltelemaan. Katsoi vaan lähinnä aamuheräämispöllyissään hoitajaa. Ikänsä mukaisesti kuulema Anton kehittyy.

Sitten oli taas perinteiset kysymykset vanhempien voinnista ja taas ihmeteltiin, miten hyvin Anton nukkuu. Meillä on selvästi vakiintunut, että hän nukkuu sen 6-7 tuntia yöllä, syö ja nukkuu taas 3-4 tuntia. Tuon jälkeen usein neuvolatädit kommentoivat tuohon: "Hän sitten valvoo varmaankin päivisin." Niin no, kyllä hän minun mielestä päivisinkin nukkuu aika paljon, ainakin yleensä. Päivällä hän saattaa jossain vaiheessa ottaa ne kolmen tunnin päikkärit. Että niin, uni maittaa kyllä tuolle meidän vauvelille.

Kysyin myös tuosta minun mätivästä haavasta reidessä. Olisi kuulema hyvä soittaa ainakin oman alueen hoitajalle ja katsoa, mitä mieltä sairaanhoitaja on, varatako aikaa ihan lääkärille. Kun on tuo hiukan kumma, että päälle kaksi kuukautta kipupiikin annosta kulunut ja vieläkin on tuo haava auki.

Eipä siellä oikein ollut mitään muuta sen kummempaa. Mutta keskustassa kyllä oli, mutta siitä lisää joskus toiste.

You Might Also Like

0 kommenttia