Tsing, tsing: 23+0

26.3.13

On taas tiistai ja uuden raskausviikon alku. Matkaamme viikolle 24... Aika hurjaa sinänsä, koska useimmat raskauskalenterit ilmoittavat, että jos sikiö syntyy tällä viikolla, niin sillä on jo jonkinlaiset selviämismahdollisuudet. Mutta ihan rauhassa saa kyllä Möykky myllertää vielä mahassa.

Tulin eilen porukoilleni kyläilemään, kun pääsiäisviikolla ei ole luentojakaan. Ajattelin tankkailla kunnolla ruokaa ja muutenkin pitkälti vaan rentoilla. Muuten olen voinut aika normaaliin tapaan, ei ole ilmennyt mitään uusia raskausoireita ja vaikka en sinänsä mahan kasvua itse huomaakaan kunnolla, niin tänne tultuani äitini tyyliin huutaa "onpa sinulla maha kasvanut!", vaikka mulla oli vielä paksu toppatakki eteisessä päällä. Hassua oli. Niin ja hassua on myös se, että mahaani on tullut pientä untuvaista karvaa. Onneksi kuitenkin ihan vaaleata, niin en näytä niin apinalta.

Möykystä en oikein osaa kertoa muuta kuin, että kovasti hän potkii ja ympäri mahaa. Välillä tuntuu olevan rauhallisempia päiviä, mutta hän korvaa potkujen puutteen sitten toisena, kun tuntuu mukiloivan puolet päivästä. Kalentereiden mukaan sikiöt on näillä viikoilla noin 27cm pitkiä, mikä tuntuu jo hirmuisen pitkältä. Tosin ultraaja viimeksi kertoi, että raskausviikon 20. jälkeen sikiöt rupeaa kehittymään oman genetiikansa mukaan ja yksilölliset erot alkaa nousemaan. Mutta suhteellisen lysyssä hän mahassa ilmeisesti jo on.

Niin ja koska maailmankaikkeuden mielestä yöuneni eivät olleet riittävän vaikeita, niin sain kaupan päälliseksi eilen purentakiskot. Olihan tuo kyllä tiedossa, että ne tulee mutta ei silti asiaa helpota. Leukanivelet on ollut jo muutamia vuosia sen verran löysät, että päädyin nyt ottamaan ne hammaslääkärin suosittelemat kiskot. Eivät olleet edes ihan niin hirveät ensimmäisenä yönä kuin pelkäsin. Mitä nyt kerran vaan heräsin siihen, kun meinasin tukehtua.

Nyt alkaa muuten hiljalleen tuntua siltä, että onpa tässä vähän aikaa enää jäljellä.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Samis. Mullaki on kisko, hampaiden narskuttelun takia jo vuosia ollu. Paljon muuten nykyään maksaa uusi? Tuo vanha alkaa olla löystynyt. Miten ihmeessä sä oot voinu meinata tukehtua siihen vai onko ne ihan erilaisiakin nykyään? :O

  Mut joo, kyllä tuntuu jo siltä, että huh huh, kun aika menee äkkiä ja kohtahan tuo jo syntyy, apua. Ois kai tässä voinu olla vielä raskaana vaikka vuoden. Heh heh, veikkaan, että fiilis ehtii muuttua tässä vielä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain oman kiskoni YTHS:n kautta ja kokonaisuus tuli maksamaan 180 euroa, eli siinä on ne muottien ottamiset, hiomiset ja kontrollikäynnit mukana. En tiedä sitten, paljonko maksaa muuta kautta. Ja siis en tiedä oikein, miten meinasin tukehtua :D Heräsin vaan suoraan yskimään, olisko mennyt sitten sylkeä jotenkin väärään kurkkuun kun nukuin vissiin selälläni ja ne kiskot ainakin alussa vilkastuttaa syljen eritystä. Mut toisaalla mun kurkkua myös poltteli, että olisko jotain mahahappoja noussut ylös. Kuitenkin, varsin epämiellyttävä herääminen :D

   Ja joo, kyllä mä veikkaan että niinä viimesillä viikoilla toivoo jo aika kovasti, että poksahtais. Erityisesti, jos on lämpimät ilmat.

   Poista