Raskausviikko 22+0: Neuvolaa ja Kelaa

19.3.13

Tänään olemme saavuttaneet Möykky Mölleröisen kanssa raskausajan 22+0 eli olemme raskausviikon 23. alussa. Tämähän tarkoittaa myöskin sitä, että raskautta on kulunut se 154 päivää, jonka jälkeen on mahdollista laittaa äitiysavustushakemus vetämään. Mutta aluksi voisin kertoilla hiukan neuvolakäynnistä, joka meillä oli tänään.

Kävimme nyt kolmatta kertaa neuvolassa ja tällä kertaa meillä oli jopa se oikea hoitaja eikä sijaista paikalla. Alkuun laitettiin äitiyskorttiin ylös painon nousu. Nyt painan 53,8 kiloa ja painoa oli noussut 538grammaa viikkoa kohden. Neuvolahoitaja oli ihmeen innoissaan siitä, kun mun paino ja painonnousu olivat numerollisesti samat. Poistaa siis vaan tuon pilkun tuolta. Kuulema se on äärimmäisen harvinaista tilastollisesti. Mut joo, ei vissiin mitenkään merkittävä juttu missään muussa mielessä. Ajattelin nyt mainita, kun se tuntui olevan niin jännittävää sille hoitajalle :D Verenpaineet oli normaalit ja hemoglobiini oli nyt noussut. Voin siis jatkaa samalla tyylillä, että otan rautatabletin joka toinen päivä. Möykyn sykettä kuunneltiin, mikä olikin nyt laskenut lukuun 148. Ei siis mitään huolestuttavaa tuossa ole, mutta sillon kun se oli pieni mölliäinen niin sen syke oli usein 160. Voisin todeta tähän "niin ne lapset kasvaa...", hah. Nyt mitattiin myös ensimmäistä kertaa kohdunpohjan korkeus eli SF-mitta. Luku näytti minulla 22, mikä on yläkäyrillä mutta niin se usein lyhyellä ihmisellä varsinkin näillä main raskautta on.

Sitten hoitaja antoi meille raskaustodistuksen, mikä tarvitaan Kelan hakemuksiin ja selitti hiukan, kuinka niitä hakemuksia täytetään. Pälpätettiin myös Voimavara-kyselyistä, mitkä meidän piti täyttää sinne valmiiksi. Lähinnä siis tarkotuksena oli selvittää, onko jotain vaivaavia asioita tai jotain sellaista, mihin tarvitsisi apua. Aika sellasta diipadaapa-juttua, mutta joillekin ehkä mielenkiintoistakin. Sain ohjeistuksen, että pitäisi varata muutaman viikon päähän sokerirasitustesti, jossa siis kartoitetaan raskausdiabetesta. Tuo tehdään automaattisesti kaikille yli 25-vuotiaille odottajille ja nuoremmille myös, mikäli heidän lähisuvussaan on diabetesta. Voin kyllä sanoa, että en odota innolla sitä, että pitää paastota iltakahdeksasta seuraavaan päivään ja sitten pääset litkimään jotain sitruunan makuista mehua ja hengailet sairaalassa muutamia tunteja, jonka aikana ne ottaa sulta verinäytteitä. Yök, mutta pakko mikä pakko.

Seuraava neuvolakerta onkin taas kuukauden päästä. Sitä ennen välissä on tosin kaikenlaista, tuo sokerirasitustesti ja lääkäriaika mulle tulevan piikityshoidon vuoksi ja samassa yhteydessä on myös tää niin kutsuttu "neuvolalääkäri". Niistä sitten aikanaan enemmän.

Ja tosiaan Kelahakemuksista sen verran, että nyt oon ne laittanut netin kautta menemään. Raskaustodistus pitäisi käydä heittämässä vielä postiin ja jos nuo tuli täytettyä oikein, niin äitiyspakkauksen pitäisi tulla kuukauden sisällä ja äitiys- ja vanhempainpäiväraha sekä lapsilisäjutut pitäisi olla kondiksessa. En todellakaan ole virallisten kaavakkeiden ystävä (tosin kuka olisi...), niin toivon että tuo asia olisi nyt jotakuinkin näiltä osin tehty.

Lopuksi päivitystä mahaprofiilista. Kuva on otettu tänään.

Rv 22+0

You Might Also Like

0 kommenttia