Project: vauvatarvikkeet

15.3.13

Nyt siitä aiheesta, mitä mietin melkein päivittäin: eli vauvatarvikkeet ja niiden hankinta. Sanoisin, että kolme isointa vauvalle tarvittavaa asiaa on: vaunut, sänky ja hoitotaso. On täysin makuasia, millaiset vaunut haluaa tai millaisen sängyn ja mihin hoitotason asettaa. Kerron nyt omista suunnitelmistani ottamatta kantaa siihen, onko vauvaa parempi nukuttaa omassa sängyssä vai vanhempien sängyssä, onko kolmipyöräiset nelipyöräisiä hankalammat vaunut, tarvitseeko vauva oman hoitopöydän vai riittääkö sängyn päällinen jne.. Tai no, kai jonkinlainen kanta saattaa esiintyä, mutta ajattelen ratkaisuni lähinnä meille enkä yleisesti parhaiksi.

1. Yhdistelmävaunut
Nimikin tuossa jo sanoo, että tarkoitus olisi siis hommata yhdistelmävaunut, joissa tulee se ratasosa sitten lapsen kasvettua käyttöön. En osaa tarkemmin sanoa, mihin vaunuihin nyt lopulta päädymme, mutta olemme tulleet kuitenkin siihen tulokseen, että aivan tajuttomia hintoja emme vaunuihin laita. Tyytyminen on siis näihin halvempiin merkkeihin. Päätettiin myös, että ostaisimme varmaankin uudet vaunut, koska käytetyistä vaunuista pyydetään ylihintaa suhteessa siihen, että niissä ei ole yleensä takuuta jäljellä. Eri juttu sitten on, jos olisi joku tuttu, jonka kautta ostaisi mutta lapsellisia ei lähipiirissämme ole.

Aikaisemmin kirjoitinkin tänne jo ominaisuuksista ja toivon siis, että vaunut olisivat alumiinirunkoiset (eli kevyet), kennopyörillä (jotta ei tarvitse huolehtia niiden puhkeamisesta, täyttämisestä eikä raskaasta painosta), mielellään suht matalat (koska itse olen lyhyt). Vaunuissa saisi myös mielellään olla heittoaisa (eli työntösuunnan vaihtaminen onnistuu) ja kova koppa, joko sitten ratasosaan nostettava tai sellainen erillinen vaunuiden runkoon laitettava. Nämä ominaisuudet löytyy ainakin ABC Design Pramy Luxe mallista, joka on myös hinnaltaan meille sopiva. Olen tosin lukenut myös negatiivisia kommentteja noista ABC vaunuista, mutta toisaalla uskon, että kaikki vaunut jakavat mielipiteitä -toki jotkut enemmän kuin toiset.

ABC Design Pramy Luxe
Vaunuasia selviää todennäköisesti vasta sitten, kun päätetään kipittää kauppaan ostoaikeissa.

2. Pinnasänky
Otsikko paljastaa taas tietoa eli meille on tulossa pinnasänky. Emme ota vauvaa nukkumaan meidän väliimme, koska se ei minusta tunnu turvalliselta ja se tippuisikin patjojemme väliin, kuten usein kaukosäätimemme ja kännykkämmekin. Kehto taas tuntuu liian väliaikaiselta ratkaisulta. Ostamme pinnasängyn luultavasti Ikeasta, koska sieltä saa perustavaraa halvalla ja haluan oikeastaan ihan perusvalkean pinnasängyn. Plussaa tulee siitä, että yhden laidan saa pois, jolloin sänky on muutettavissa taaperon sängyksi ja Möykky pääsee itse könyämään sinne ja pois. Sänky tulee meidän makuuhuoneeseemme ja vie nykyisen telkumme paikan ja telkku menee olohuoneeseen. Sitten illat tuijotetaankin Möykkyä eikä telkkua.

Varsin tavallinen pinnasänky.


3. Hoitotaso
En kirjoittanut tähän hoitopöytä, koska näyttää siltä, että sellaista meille ei ole tulossa. Aluksi mietimme, että hankkisimme tarpeeksi syvän lipaston, jonne saisi kaikki Möykyn vaatteet että myös sitten sen päälle hoitotason. Tutkimusten jälkeen vaikuttaa kuitenkin siltä, että riittävän syvät lipastot ovat todella harvassa tai sitten niillä on hintaa aivan kauheasti, joten päädyimme taas toisenlaiseen ratkaisuun: pyykinpesukoneeseen. Aikeissa olisi siis hankkia pyykinpesukone, joka muutenkin tulee tarpeeseen ja laittaa sen päälle hoitoalusta. Plussana on myös se, että pyykinpesukone tulee ihan vessan lavuaarin viereen, niin ei sitten ehkä kakkelitkaan haise niin pahasti pitkin asuntoa, kun vaipan voi vaihtaa suoraan wc-tilassa. Ja lipaston ostamme sitten vielä Möykyn vaatteille, mutta nyt kun ei tarvitse miettiä sitä hoitotasoa, niin voi katsella useammanlaisia lipastoja.

Sitten muihin pienempiin juttuihin...

4. Vaatteet
Näistä olenkin höpissyt täällä jo. Alkuaikoina pidin vielä listaustakin siitä, mitä meiltä löytyy mutta olen laiskistunut sen osalta. Teen todennäköisesti sitten äippälomalla jonkinlaisen inventaarion, mutta vaatteita tulee ehkä lahjanakin ja niitä voi sitten tarvittaessa hankkia lisää. Jotain myssyjä ja sitten sellaisia käsipussukoita (miksi ihmeiksi niitä kutsutaan, lapasen tyyliset minkä tarkoitus on suojata, että vauva ei raavi itseään) voisi hankkia ainakin. Alushousuista en oikein tiedä. Tavallaan ne tuntuu turhilta, koska vauvalla on vaippa ja jos taas sitä kakkendaalia pääsee alushousuihin niin todennäköisesti kokisin tarpeelliseksi vaihtaa koko asun.

5. Sitteri
Tämä on ainakin toistaiseksi "lahjalistauksella" eli jos joku kysyy, mitä haluamme lahjaksi niin tämän voisi ehkä heittää vanhemmilleni tai jollekin. Mitään mobileleluja ei laiteta pinnasängyn lähettyville, mutta ajatuksena oli, että sitterissä saisi tai olisi hyvä olla jonkinlainen leikkikaari, koska silloin lapsi ns. saakin olla virikkeellinen. Näiden hinta taitaa yleensä alkaa jostain kolmestakympistä ja nousee moniin satasiin. Ne halvimmat on varmasti ihan riittäviä.

6. Leikkimatto
Vauvoillehan myydään kaikenlaisia leikkimattoja. Osassa on leikkikaaria mukana ja osassa on siinä matto-osassa kiinni härpäkkeitä. Onhan nämä matot varsin ihastuttavia, mutta en näe niitä hirmuisen tarpeellisiksi, koska saman asian voi ajaa sillä, että laittaa jonkin pehmusteen lattialle ja siihen sen päälle vauvan ja irrallisia leluja. Tosin mainittakoon, että tämä tällainen Pingu-puuhamatto on aivan ihana ja tosi suloinen. Tosin hinta on aika kauhea, halvimmillaan 64 euroa.

Iiik, kun se on suloinen!

7. Turvakaukalo
Tällainen meiltä itseasiassa jo löytyy, kun miehen äiti sellaisen meille toi. Mies saa jossain vaiheessa luvan perehtyä siihen tarkemmin, mutta tosiaan autoa meillä ei edelleenkään ole eikä varmaan vielä vuosiin tule niin tällä ei kovinkaan paljoa käyttöä ole. Hyvähän se on kuitenkin olla niitä vähäisiäkin kertoja varten.

8. Amme ja muut kylpyhommelit
Vedenlämpömittari tulee äitiyspakkauksessa ja ammeen varmaankin ostamme Ikea-matkallamme, kun siellä on perusvalkoinen amme huimat 5 euroa. Amme kuin amme todennäköisesti hoitaa tehtävänsä näin alkuun. Kylpytukia emme hanki, koska enemmän luotan miehen käsiin. Pyyhkeitä on Möykky Mölleröiselle hankittava ja ehkä jotain vauvapesuainetta.

Paljon on muita pikkujuttuja myös, mitkä on hankintalistalla mutta koska niissä ei niin paljon ole pähkäiltävää esim. millaisia vanupuikkoja hankin/millaisia lakanoita jne. niin en jaarittele niistä ainakaan tällä erää. Myös syöttötuolit ja muuta vanhemman lapsen jutut ehtii miettiä myöhemmin.

You Might Also Like

0 kommenttia