Päivää ennen rakenneultraa

5.3.13

Huomenna näihin aikoihin rakenneultra on jo takana päin ja toivottavasti olen hymy huulilla hyvien uutisten takia. On tätä kyllä odotettukin kovasti. Toisaalla nyt, kun se alkaa olemaan jo tosi lähellä niin huomaan, että hiukan alkaa jännitys nousemaan. Aikaisemmin lähinnä pohti sitä, onkohan se tyttö vai poika vaikka totta kai pääasia on, että vauva on terve ja kehittynyt normaalisti. Sitä vähän miettiikin, miten nopeasti asiat voivat saada huonon käänteen: astun ultraushuoneeseen ja tulen sieltä toisenlaisen, ikävän, todellisuuden kanssa ulos. Nämä on lähinnä kauhukuvia, joihin en kauheasti halua keskittyä mutta kieltämättä ne vilahtaa välillä mielessä.

Sanomattakin on siis selvää, että toivon huomenna paljastuvan, että mahassani asustaa terve ja "normaali" vauva. Mitä sitten tulee tähän sukupuolikysymykseen, niin se on aika jännä. Tähän asti minusta on tuntunut hiukan siltä kuin Möykky olisi jonkinlainen lemmikki siinä mielessä, että en osaa nähdä häntä niin ihmismäisenä olentona vaan lähinnä sille leperrellään kuin jollekin koiralle. Osittain tuohon saattaa vaikuttaa juuri se, että ei tiedä kumpaa sukupuolta se on. Koiristakaan ei yleensä erota heti, onko ne tyttöjä vai poikia. Möykky on ollut minulle lähinnä vaan Möykky. Olento, jolla ei ole sukupuolta eikä niinkään vielä persoonallisuuttakaan. Mutta sitten, kun ajattelen sitä, että saisin tiedon, onko se tyttö vai poika niin jotenkin ihmeellisesti Möykystä tulee ihmismäisempi. Se ehkä saa jo muunkin nimen kuin "Möykky".

Tiedän, että pitää varautua myös siihen että rakenneultrassa ei aina nähdä, kumpaa sukupuolta lapsi on tai kätilö ei sitä välttämättä halua kertoa. Eihän sen ultrauksen pointtina ole selvittää sukupuolta vaan nimenomaan niitä mahdollisia rakenteellisia kehityshäiriöitä ja tarkistaa muutenkin kehityksen kulku. Mutta joo, pettyisin varmasti jos en saa edes arvauksen omaista käsitystä siitä, kumpiko siellä on. Olen niin kärsimätön luonne joissain asioissa, että tuntuisi hirvittävän pitkältä ajalta odottaa synnytykseen.

Arvauksia Möykyn sukupuolesta on tullut suuntaan ja toiseen ja jos oikein lasken, niin arvaukset taitaa mennä aika tasan pojan ja tytön välillä. Itsehän en osaa aavistella, kumpiko mahassa on. Tai no, jos minun täytyisi kallistua jompaan kumpaan niin sanoisin, että se on tyttö mutta näissä asioissa ei ole oikein koskaan mitään päteviä argumentteja ja siksi ajattelen, että se voi olla kumpaa tahansa. Kumpaako sitten toivoisin? En osaa tuohonkaan vastata, koska ei kyse ole niinkään sukupuolesta vaan persoonasta. En usko, että Möykyn oleminen tyttönä tai poikana tarkottaisi, että meille tulee jonkinlainen tietty vauva.

Vielä hiukan kärsivällisyyttä täytyy itsestään löytää ja pian huomaakin, että ultraus on jo ohi. Jaiks.

Ps. Eilen illalla alkoi särkemään oikean käden ranteeseen ja on jatkunut yhä tähän aamuun saakka. Välillä on kyllä niin omituisia vaivoja, että ei osaa sanoa, mistä ne oikein tulee.

You Might Also Like

0 kommenttia