Nyt se on nähty ja koettu: rakenneultra

6.3.13

Kello lähestyy iltakymmentä ja silmät alkavat menemään ristiin, mutta kerrotaanpas nyt hiukan tästä päivästä. Kävimme siis aamulla siellä kauan odotetussa rakenneultrassa. Meinasi tulla jo hiukan kiire ja kun olimme ilmottautuneet aulaan, niin välittömästi ponnahti meidän vuoronumeromme ruutuun. Ei siis ehtinyt pahemmin hermoilla tai miettiä, mitäköhän tästä nyt seuraa. Sinänsä varmaan ihan hyväkin.

Alkuun kätilö (ne ovat niitä, jotka hoitavat myös ultraukset) selitti perusasioita ja kertoi, mitä käyntejä on vielä luvassa. Sen jälkeen minua aseteltiin mahdollisimman hyvään asentoon, koska tosiaan kärsin välillä selinmakuullani lantiokivuista ja se ultraus ei kovin nopeasti ole ohi. Sitten iskettiin geelit massuun ja ultrauslaitetta vatsan päälle. Ja sieltä se Möykky taas tuli esiin ja olipa hän kyllä muuttunut. Vielä toistaiseksi sillä oli kuitenkin tilaa niin, että ei joutunut olemaan ihan pallona siellä mahassa. Kuulema viikon 20. jälkeen sikiöt alkaa olemaan koko ajan ahtaampana ja niistä on sitten mahdoton selvittää täysin pituutta.

Möykyn sydän, maksa, munuaiset jne. käytiin läpi kuin myös aivot ja muut rakenteet ja kaikki vaikutti olevan kunnossa. Sydämestä nähdään tosin ainoastaan suurimmat ongelmat ja rakennevioista noin 60-70% eli täysin tervettä vauvaa ei missään vaiheessa voida luvata. Painoa oli 320 grammaa, joka oli juuri päivälleen kuulema sikiön normipaino. Ja raajat olivat täysin oikeissa mittasuhteissa, hieno juttu!

Sitten siihen kuuluisaan sukupuoleen... Itse en olisi osannut siitä kuvasta tulkita, mutta kätilön mukaan ruudussa näkyi kivekset ja pippeli. Miehen ilme vierellä oli aika ikimuistoinen tuon jälkeen, hän taisi tokasta ääneen "aha". Eli meidän Möykky Mölleröisemme on melko varmasti poika. Usein kätilöt joutuvat painottamaan, että sataprosenttista varmuutta sukupuolesta he eivät osaa antaa mutta kyllä mulle jäi sellainen fiilis kuitenkin, että se kätilö piti sitä hyvinkin varmana. Kerta "ei piilotellut lainkaan" poika sukukalleuksiaan.

Muina hauskoina tai mainitsemisen arvoisena oli se, että Möykky oli kasvot koko ajan minun selkärankaan päin eli hänen kasvoista ei saatu kunnolla kuvaa. Kova liikehdintä oli hänellä kylläkin päällä ja hauskasti se näytti puskevan jaloillaan päätä kohdun seinään aivan kuin yrittäen päästä jo ulos. Hiukan se meille myös kädellään vilkutteli. Niin ja nähtiin myös, kuinka Möykky nieleskeli lapsivettä.

Kokemuksena tämä ultraus ei ollut enää niin kovin jännittävä kuin se ensimmäinen. Ehkä tässä koko ajan tottuu enemmän ja enemmän näihin vauvajuttuihin, mutta tuntuu hienolta tietää, että kaikki on mennyt tähän mennessä hyvin. Toivottavasti jatkuukin myös niin. Ja tuntuuhan se vähän jännältä ajatella, että minusta tulee pojan äiti. Minulle tulee poika. Kerrottakoon tässä sellainen hauska fakta, että aina pienenä kun leikin kotista, niin minulla oli aina poikavauva. Mutta pakko myös sanoa, että nyt jos meille poika suodaan niin kyllä minä vielä tytönkin haluaisin joskus. Harmaita hiuksia tosin tuntuu tulevan, kun pitää pähkäillä pojalle nimeä mutta näistä aiheista sitten myöhemmin lisää.

Nyt loppuun kuvat meidän pikkupojasta :)

Möykky Mölleröisellä on varsinaisesti tässä ikää 18 viikkoa ja yksi päivä.

Siinä vaiheessa, kun nämä pikkujalat tuli ruutuun niin taisin vähän hihkasta ilosta.

Hauska veikkonen.

You Might Also Like

0 kommenttia