Nimipähkäilyjä: Kun Möykky ei olekaan enää "Möykky"

11.3.13

Mainitsen nyt heti alkuun, että en täällä näin julkisella tavalla vielä paljasta, mitä olemme alustavasti kaavailleet Möykyn nimeksi. Lähipiirini on kuitenkin nimimietteitäni kuullut.

Sen jälkeen, kun sain tietää meille tulevan poikavauvan, niin nimen keksiminen on kyllä tuntunut ongelmalliselta. Tuntuu, että melkein kaikki parhaat pojan nimet ovat jo tuttavapiirissämme käytössä, joku on juuri nimennyt syntyneen poikansa sen nimiseksi tai sitten hyvältä kuulostava nimi on tyyliin top 3. suosituimmat nimet joukossa. Sillä, kuinka suosittu nimi on, ei ole aivan valtavaa merkitystä mutta mielessäni on aika vahvasti se, kun 12-vuotias pikkuveljeni sanoi haluavansa olla ennemmin jonkin muun niminen, koska koulussa on niin paljon saman nimisiä ihmisiä. Ymmärrän, miksi se voi olla ärsyttävää.

Kerrottakoon, että pojallemme olisi tulossa näillä näkymin nimikokonaisuus, joka on varmaankin melko harvinainen mutta ei kuitenkaan ainakaan omasta mielestäni outo suomalaiseen nimikulttuuriin. Etunimi sulautuu useampaan kieleen ja on käsittääkseni kuitenkin suhteellisen yleinen, ilmeisesti viimeisimpinä vuosina kuulunut poikien nimet top 50. kastiin. En kuitenkaan itse tunne yhtäkään tämän nimistä ihmistä omassa elämässäni ja kuuluisuuksista tunnen yhden samannimisen taiteilijan. Siinä siis vihjeet/kuvailu etunimestä.

Toinen nimi on myös taiteilijalle kuuluva nimi, joka onkin minulle merkityksellisempi kuin tämä etunimen omaava taiteilija. Toisen nimen sisällä esiintyy myös ukkini nimi ja muutenkin se on merkitykseltään mielestäni Möykylle varsin osuva. Toisesta nimestä olin varmempi, että haluaisin sen mutta se on hiukan liian erikoinen etunimeksi, joten se sopi sinne nimen välimaastoon.

Kerrottakoon, että tämä nimikokonaisuus on myös se, mitä ihan alkuaikoina mietimme. Sitten koitti epäilyksen kausi ja kävimme läpi monia muita nimivaihtoehtoja, mutta mikään ei ole toistaiseksi kelvannut molemmille yhtä hyvin. Hassusti olemme siis miehen kanssa käyneet ympyrän läpi ja saapuneet sinne, mistä aloitimmekin. Nyt pitää tietenkin vielä katsoa, sopiiko se nimi itse vauvalle, kun hänet kasvotusten kohtaa. Sillä välin Möykky taitaa olla vielä edelleenkin Möykky.

You Might Also Like

0 kommenttia