Mahakuulumisia

11.3.13

Huomenna astutaan raskausviikolle 22. kun tulee entinen raskausviikko 21. täyteen. Viime päivien mahavilskeestä päätellen mahassa voidaan hyvin. Hirmu paljon enemmän on Möykky ruvennut nyt liikkumaan niin, että tunnen ne liikkeet mahassani. Eilen illalla jopa mies tunsi vatsan päältä hentoja liikkeitä, kun piti kättään masun päällä.

Välillä mietin, nukkuukohan tuo poika tuolla mahassa lainkaan kun suunnilleen joka tunti tuntuu jonkinlaista möyryämistä siellä olevan. Liikkeellä ollessa en niinkään niitä tunne, mut toisaalta enpä keskitykään siihen. Nytkin tässä kirjoittaessani jotain iskuja se latelee navan seudulle. Mietin, josko se nukkuisi sitten enemmän öisin, mutta viime yönäkin kun heräsin vessaan niin siellä se tuntui kääntyilevän oikein kunnolla. Jotenkin kummasti usein yöllä maha tuntuu paljon kovemmalta oikealta puolelta vatsaa kuin vasemmalta. Oon miettinyt, meneeköhän se öisin tai nukkuessa tuonne oikealle vatsan puolelle. Ihmeellistä mahaelämää...

Mitään kovin kummempia kertomuksen aiheita ei ole tällä erää. Tämä raskauden toinen kolmannes taitaa olla suht rauhallista aikaa, vaikka mahassa se ei siltä niinkään tunnu. Mutta mitään uusia raskausoireita ei ole tietääkseni ilmaantunut ja vanhoihin vaivoihin on jotakuinkin tottunut, vaikka ne ei miellyttäviä olekaan.

Tässä muutama kännykällä otettu mahakuva kuluneelta viikolta.

Kauniit verisuonet virtaavat vatsassani.
Vähän jänskättää pullahtaakohan mulla napa jossain välissä ulos.

You Might Also Like

0 kommenttia