Hoh hoijakkaa

28.3.13

Väsyttää. Nimenomaan väsyttää, mutta ei nukuta. Jostain syystä täällä vanhemmilla ollessa mun heräämiset on aikaistunut vielä entuudestaan. Parina viime aamuna olen herännyt 6-7 välillä. Ei vaan tee enää mieli sen jälkeen jatkaa unia, vaikka ihan hyvin voisi. Sitten olen pari tuntia virkeä ja taas näillä 9-10 mailla alkaa väsyttämään hullun lailla. Mutta ajatus takaisin sänkyyn menemisestä tuntuu päivän tuhlaukselta ja vaikka jos olen yrittänyt mennä takaisin nukkumaan, niin ei sitä unta tunnu tulevan.

Käytiin eilen isossa ostoskeskuksessa, mistä tuli Möykylle muutama juttu mukaan. Päivitän niistä sitten kuvien kera kunnes kotiudun. Mutta olin jotain viitisen tuntia liikkeellä ja vaikka välillä tunsinkin Möykyn potkivan, niin ei siihen niin kiinnittänyt huomiota. Sitten, kun pääsin matkan jälkeen vihdoin makuulle ja pikkuinen rupesi  kolkuttelemaan vatsahermoja, niin yllätyin siitä miten olin tavallaan ikävöinyt häntä. Kauppaliikkeissä en tietenkään ajatellut niinkään sitä vauvaa, joka mahassani on vaan sitä möhkälettä, joka tulee olemaan ulkomaailmassa. Mutta makuulle päästyäni ikään kuin muistin, että mahassanihan hän koko ajan möllöttää. Tuli sellaisia äidillisiä rakkauden aaltoja.

Hiukan on ruvennut huolestuttamaan myös mahdolliset suonikohjut ja muutenkin jalkojen verenkierto. Tuossa muutama yö sitten, kun heräsin vessaan niin tuntui paine vasemman jalan polven vieressä -juuri siinä kohtaa, missä suoni uhkaa ruveta pullottamaan. Ja vanhempieni lapsena olen tietenkin perinyt heidän kudostyyppinsä ja suonikohjuja löytyy molemmilta vanhemmilta. Tänään jalka ei ole enää vaivannut muuten paitsi, jos painan sormella suonen kohdalle niin tuntuu se samainen paine. Jaa, että pitäisikö hankkia tukisukat? Ei olisi kyllä yhtään mielenkiintoa pitää sellaisia, varsinkaan kun ollaan just pääsemässä lämpimämpiin ilmoihin.

Ongelmaksi on muodostunut verenkierron kannalta myös se selällään nukkuminen. Aika monesti yössä olen herännyt seliltäni ja se kyllä tuntuukin siltä, kuin jokin möhkäle olisi painanut alaselkää kohti. Niin ja kun näistä oireista/vaivoista nyt puhutaan, niin supistuksiakin on ollut jo joitain viikkoja. Mutta kuitenkin kivuttomia sellaisia eli kuulunee asiaan kuitenkin. Supistukset tuntuu hassuilta. Tavallaan ne on vähän kuin napa alkaisi vetää itseensä materiaalia ja se materiaali nimenomaan supistuisi sisällä pienempään kasaan. Mahan pinnalta vatsa menee kovaksi ainakin siitä supistuksen kohtapaikalta.

Pikkuveli pääsi myös tuntemaan Möykyn liikkeet, ja itse ihmettelin eilen ennen nukkumaan menoa, miten isosti Möykky onnistuukaan heiluttamaan mun mahaa potkuillaan. Ehkä mun iskän tekemät ruuat kasvattaa ja vahvistaa sitä suurella vauhdilla :)

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Se on hauskaa, kun maha vaan heiluu puolelta toiselle. Pikkualien siellä kolkuttelee. :P Ei tartte paljon telkkaria katsella. :)

    VastaaPoista