Äippävaatteista

20.3.13

Nyt kun maha koko ajan kasvaa lisää ja lisää ja olemme tulossa kevätkaudelle niin pukeutumisesta tulee uudelleen vaikeaa. Täytyy miettiä taas, missä vaatetuksissa liikkua ulkona ja mitä nyt ylipäänsä laittaa päiväksi päälle. Kävinkin tänään pyörimässä H&M:n äitiyspuolella. En muuten tiedä edes mitään muita kauppoja täältä kaupungista, joissa myytäisiin äitiysvaatteita... Ja pakko sanoa, että osa minusta kapinoi äitiysvaatteita vastaan. Ei niinkään sen takia, että ne on äitiysvaatteita vaan kun ne on tajuttoman tylsiä. Siis hyvä se varmaan on, että ne tarjoo pitkälti perusvaatteita raskaana odottaville, mutta ei niitä sellaisia plaah-vaatteita ole kiva ostaa. Miksi ei voisi olla vaikka iloisempia värejä kuin mustaa ja tummansinistä?

Pääosin olenkin suunnitellut, että ostaisin vaatteeni edelleen normipuolelta mutta pyrkisin valikoimaan vaatteita, joissa on mahalle kasvuvaraa. Ideana ihan hyvä, mutta näköjään en edelleenkään tiedosta miten iso todellisuudessa olen jo, kun tänäänkin raahasin sovituskoppiin useita vaatteita vain tajutakseni siellä, että niitä on jopa turha sovittaa kun silmä näyttää niiden olevan liian napakoita. Jostain syystä en sitä uskonut niitä valikoidessani. Erityisesti nyt, kun kauppoihin on tulossa kevät ja kesävaatteita niin mieleni tekisi valikoida niitä asuja, mitä voisin käyttää ollessani normimitoissani. Noh, mutta turha tässä on asiasta valittaa. Mahakin tulee vaan nyt kasvamaan.

Päädyin kuitenkin ostamaan paidan ja vielä sieltä "tylsältä" äitiysvaatepuolelta. Mielestäni paita oli kaupan hintoihin ja trikoopaidaksi suht kallis, mutta ainakin se menee koko raskauden ajan eikä ole kesällä varmaan mitenkään hirmu kuuma, kun on vaalea. Tosin näitä paitoja on näkynyt tyyliin joka toisella naisella raskausblogissa...Tunnen olevani niin erityinen. (Huomaa, että alkaa väsyttää kun teksti meinaa kääntyä sarkasmin puolelle.)

Paita. Kuvassa näköjään näkyy myös kaunis verisuonistoni rintakehässä.

Toinen kevään tuoma ongelma on ollut takki. Vanhat takkini eivät mene enää edes tässä vaiheessa oikein hyvin päälle. Toinen takki puristaa rinnoista ja on mahastakin napakka ja toinen takki taas nousee mahan takia niin ylös, että alavatsa jää paljaaksi. Pelastuksen tähän asiaan toi uljas isäni, joka sponsoroi välillä äitiysvaatehankintojani. Ostin takin Seppälästä ihan normipuolelta, mutta malli on väljä ja takin sisällä on kiristysnauhat, joilla sen saa sitten normimitoissa myös (toivottavasti) näyttämään sopivalta. On myös kiva, että tuossa takissa on kiristysnauhat helmassakin, niin sen voi kääntää sisäänpäin ja käyttää lyhyemmän mallin takkina. Lisäksi takissa on kauluksessa piilossa huppu ja muutenkin se on kevyt päällä. Nyt, kun tulisi vielä kunnolla tuo kevät niin pääsisi takkiakin käyttämään.Alaosina olen käyttänyt jo pidemmän aikaa mustia perusäitiyslegginsejä ja jos on kovat pakkaset niin niiden päällä joko omiani tai miehen collegehousuja. Kauniitahan ne eivät ole, mutta ei palele eikä purista. Äitiyshousuja en edelleenkään halua erityisemmin ostella, koska niistä ei löydy oikein mukavia malleja. Legginseillä ja sukkahousuilla luulisi muutenkin pärjäävän, kunhan ne lämpimämmät ilmat tulee.

Kengät kevääksi olisi vielä jostain hankittava, kun talvikengissä tulee jo nykyisellään kuuma. Ja toivon, että ne kengät olisi sellaiset, mitkä voi vetästä vaan seisoessa jalkaan sillä kenkien laitosta on tullut todella rasittava ja työläs prosessi.

Ja näin viimeisenä: kuinka ihanaa on, että kello on jo 17:22 ja silti ulkona paistaa vielä aurinko... Oih, sieltä se kesä tulee.

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Huoh, tuo kevättakkiongelma tulee varmaan olemaan vielä edessä. Vielä mahdun hyvin toppatakkiin, kun tuli ostettua väljä malli. Mulla on ne henkkamaukan äitiysfarkut ollu käytössä ja ihan on toimivat pelit. -h

  VastaaPoista
 2. Mutta siis tuo takki näyttää hyvältä, piti alun perin sanomani. Jos vaikka kävisi itekin sellaisen hakemassa. Ja tosiaan muita varsinaisia äitiysvaatteita en ole vielä ostanut. Olen ostanut ihan peruspuseroita, mutta kun ne on niin pitkän mallisia, niin ne menee tämmöselle kääpiölle varmaan vielä jonkun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin maha mahtuu vielä yhteen toppatakkiin, mutta se on ihan liian paksu plussakeleille. Sen takia hankin jo valmiiksi tuon kevättakin. Ja tuossa uudessa takissa on vielä toistaseksi ylimäärästä tilaa, että menee varmaan paksumpaa paitaakin alle näin kevään alkupuolella. Seppälässä oli mielestäni parhaiten sellaisia löysämallisia takkeja. Tosin Hennesille oli eilen tullut myös ihan äitiyskevättakki (40e).

   Paidoista mulla on tuo yksi tässä postauksessa näkyvä ja sitten äitiystoppi (makso 2e jouluna niin ostin) mutta muuten mullekin menee suht hyvin tavalliset paidat, kunhan on vaan joustavaa kangasta. Mut täytyy kyl sanoo, että on tuossa äitiyspaidassa silti selkeesti "joustavamman" oloista. Niin ja äitiysfarkut on varmaan ihan jees, jos muutenkin käyttää farkkuja mut mä en ole oikein itseäni farkkuihin totuttanut.

   Poista