Tulehduksia ja muuta kivaa

18.2.13

Olin kyläilemässä viime viikon melkein kokonaisuudessaan porukoillani syntykaupungissani. Palailin sieltä eilen kotia ja paluu ei ole ollut mitenkään parhaammasta päästä. On ollut muitakin kuin terveydellisiä ongelmia, mutta tässä blogissa keskityn lähinnä niihin raskausteemoihin.

Huomasin siis tänään aamulla kipeän patin oikean rinnan sivussa. Patti oli rinnan sisällä ja vajaan muutaman sentin halkaisijaltaan. Soittelin eri terveysneuvontoihin ja sain onneksi täksi päiväksi ajan. Kyseessä ei nyt vissiin ollut sen pahempaa kuin tulehtunut maitorauhanen, jota hoidetaan vaan levolla, tukevilla rintaliiveillä ja lämmöllä. Mutta jos kuume nousee, niin sitten se on päässyt etenemään rintatulehdukseksi, joka vaatii antibiootteja.

Käytiin sitten tuon jälkeen miehen kanssa rintaliiviliikkeessä, koska ei mulla oikein ollut tarkkaa kuvaa siitä, minkä koon liivejä mun tulisi käyttää. Yksi syy noihin tulehtuneisiin maitorauhasiin on liian pienet liivit, joissa esim. kaarituki painaa liikaa rintaan. Olin tosin nyt lähiaikoina käyttänyt äitiysliivejä, joissa ei ole kaaritukia mutta näin jälkikäteen ajateltuna ne eivät tukeneet paljon yhtään ja koska lääkärin sanoin "en ole mikään pienirintainen", niin se tuki olisi aika oleellinen. Siinähän kävikin sitten klassiset, että koko muuttu ihan kokonaan. Liiviliikkeessä ne mittasivat ja antoivat käteen kolme kuppikokoa isommat ja ympärysmitaltaan 10cm pienemmät liivit. Mitoitus noissa rintaliiviliikkeissä on toki varmasti jokseenkin erilaisempi kuin perusvaatekaupoissa, mutta kyllä silti se kirjainkuppikoko järkyttää ja hämmästyttää. Ja jos joku siellä oikeasti toivoo isoja rintoja niin voin sanoa, että ei kauheasti kannata toivoa, koska loppupeleissä ne on todella vaivalloiset.

Niin ja tuolla liikkeessä ollessa mua rupesi yhtäkkiä huimaamaan, josta ehdinkin sanoa ääneen ja sain onneksi penkin alleni. Kuitenkin olo paheni edelleen: tuskanhiki nousi, jaloissa heikotti ja kihelmöi ja silmissä tuntui hassulta. Menin lopulta istumaan liikkeen lattialle asti, sain vettä ja jotain kurkkupastilleja ja onneksi kasvoilleni alkoi palautumaan normaali väri takaisin. En tiedä, mistä tuossa oli kyse mutta oli kyllä varsin epämiellyttävä kokemus.

Nyt ajattelin mennä lepäämään, vaikka tehtävät hommat odottaisivat tekijäänsä.

You Might Also Like

0 kommenttia