Toinen neuvolakäynti + rv 18+0

12.2.13

Tänään nousi taas raskausviikot viikkoon 18.. Vielä siis 2 viikkoa ja sitten olisi puolet tuosta normaaliksi katsotusta 40 viikosta koluttu läpi. Suht nopeaa se aika on kuitenkin mennyt, mutta toisaalta kyllä sitä vähän jo odottelee, että näkisi millainen tapaus se Möykky oikein on. Mitään kummempia kuulumisia ei ole edelliseen viikkoon kuulunut. Mahassa se on, mutta ei osoita vielä merkkejä itsestään potkimalla mahani hermoihin.

Eilen käytiin kuitenkin toisella neuvolakäynnillämme. Eikä muuten taaskaan nähty tätä Piip Piip tyyppiä, jonka kuuluisi olla vastaava hoitajamme. Sen sijaan juttelimme taasen sijaisen kanssa, mutta onneksi se oli ihan miellyttävä tapaus. Tapaamiseen ei sinällään liittynyt mitään mieltä mullistavaa. Kyselin häneltä mieltäni askarruttavista oireista ja aiheista ja hänen puheidensa perusteella kaikki on jees eikä ole mitään huolestuttavan epänormaalia. Joulukuussa antamani testinäytteet olivat tulleet puhtaina tuloksina takaisin ja veriryhmäkin kuuluu näihin, jotka eivät aiheuta mitään lisätutkimuksia raskauden edetessä. Hemoglobiini oli kylläkin laskenut jo jonkin verran, ei vielä mitenkään huolestuttavan alas mutta hoitaja näki parhaaksi, että ryhtyisin ottamaan rautatabletteja kevyinä annoksina. Verenpaineet ja muut olivatkin kunnossa. Painoa oli tullut ensimmäiseen kertaan nähden vajaa kaksi kiloa lisää.

Hoitaja sanoi, että minulla on jo komea vatsakumpu viikkoihin nähden. Kuulema kohtu on noussut jo navan kohdalle, mutta pienelle ihmiselle tuo on melko odotettavaa. Kuunneltiin myös sydänääniä ja siellä se Möykky jumputti hienosti. Oli hiukan hauskaa, kuinka hoitajan ääni muuttui lässyttäväksi heti, kun Möykyn äänet tuli kuuluviin. "Oi, kun hienosti kuuluu", sanoi hoitaja Möykkyä kehuen. Syke liikkui 155-160 eli oikein olimme miehenkin kanssa kotidopplerilla laskeneet.

Lopuksi saimme muutaman paperin ensi kerralle täytettäväksi ja muutenkin infoa, mitä ensi kerralla käydään läpi. Saimme myös kutsulapun perhevalmennuksen tunneille, mikäli niille halutaan mennä.

You Might Also Like

0 kommenttia