Raskausviikko 19+1

20.2.13

Normaalisti olen aina kirjoitellut raskausviikon täyttyessä, mutta eilen en ehtinyt enkä jaksanut. Otinpa taas kahden viikon jälkeen uuden kuvan vatsasta, tarkoituksella myös saman topin kanssa, jotta kasvun erottaisi mahdollisimman hyvin. Tosin käänsin vaan noi äitiystuubit housuista alas, mikä vähän vaikeuttaa alamahan havaitsemista, mutta olkoonsa. En osaa sanoa, onko kasvua tapahtunut, tuskin mitenkään merkittävästi. Mutta toisaalta tuntuu joissain neulepaidoissa, että maha on jo nyt selkeesti raskausmahan näköinen eikä sellainen "läskikumpu".

Siellä se Möykky lymyää.
Raskauskalenterin mukaan Möykyllä on nyt pääperämitta n. 13cm ja jalkojen kanssa 18cm. Tuntuu jokseenkin hullulta, että se (en osaa luontevasti kirjoittaa vielä "hän") on jo niin iso. Sykkeetkin on ruvennut kuulumaan jo ihan navan alapuolella, että melko korkealle hän on jo kavunnut. Liikkeitä ei tunnu edelleenkään tai en osaa niitä ainakaan erottaa, mutta kaikki aikanaan. Kyllä niiden vissiin pitäisi ruveta tuntumaan muutaman viikon sisällä, vaikka se istukka onkin edessä.

Mahaviiva jatkaa nousuaan vaikkakin ainakin toistaiseksi se on pysynyt vaaleahkona ja ohuena. Iho edelleen kutisee, mutta raskausarpia ei ole minnekään mahan/lantion seuduille tullut ja toivottavasti ei tulisikaan. Jalkakrampit ovat tulleet öisin tutuiksi, muutamaan kertaan lyhyellä ajalla on niitä esiintynyt. Siinä sitä on sitten mukava herätä jalka krampissa ja unipöpperössä yrität vaan hakata jalkaan eloa. Jalkakrampit/suonenvedot ovat ilmeisen yleisiä raskaana olevilla, harvemmin tosin selitetään miksi.

You Might Also Like

0 kommenttia