Mielen harmaan eri sävyistä

23.2.13

Olen viime aikoina tai oikeastaan jo jonkin aikaa potenut tietynlaista passiivista oloa. Se voi olla, että se tulee hormoneista tai valon puutteesta. Oli syy nyt mikä tahansa, niin silti ajattelin kirjoittaa tänne asiasta. En ole siis masentunut, mieleni ei ole yleisesti alakuloinen tai vastaavaa mutta sanoisin olevani innoton. Tunnen itseni harmaaksi.

On ihana miettiä kaikkia vauvajuttuja ja odotan paljon kesää, mutta yritän ja haluaisin silti keskittyä nykyaikaan. Mutta välillä tuntuu siltä, että nykyajassa ei ole mitään mielenkiintoista. Tai tarkemminkin niin, että en onnistu suhtautumaan mihinkään niin, että se olisi erityisen mielenkiintoista.

Olen huomannut jo jonkin aikaa, että en jaksa keskustella niin paljon ihmisten kanssa kuin ennen. Usein keskustelu tuntuu menevän jonkinlaisella "joo. aivan. niin" -kaavalla. Ja koska en koe mitään varsin kovia mielenkiinnostuksen tunteita, niin en pahemmin kiinnostu kertoilemaan omasta elämästäni tai kyselemään enemmän muiden kuulumisista. Ei näin ole jatkuvasti, mutta useammin kuin satunnaisesti.

Ja keksin kyllä sinänsä vaihtoehtoisia tekemisen mahdollisuuksia, mutta ongelma on juurikin siinä, että ei onnistu lataamaan itseensä kiinnostusta tehdä mitään. Ja kun toisaalla ei se pelkkä oleileminen kiinnosta tai jonkin television katselu. Eli olen innoton, kyllästynyt ja turhautunut samaan aikaan -varsin ongelmallista. Mikäli jollain tulee mieleen, että "tee asialle jotain" niin tiedän tämän varsin hyvin itsekin mutta jos ongelma on tavallaan syvemmällä, että on vaikeuksia innostua mistään niin silloin sitä ei korjata vaan tekemällä.

Usein kevään tullessa olen energisoitunut ja koen jonkinlaista onnea. Tässä yksi päivä oli jo melko valoisa päivä ja huomasin sen piristävän mielialaani, joten toivon, että tämä tästä kohenee kunhan pääsemme lähemmäksi kesää. Mutta hiukan tietty huolestuttaa, tuleeko olosta fyysisesti sitten hankalampi ja se taas vaikuttaa mielialaan.

Tämän nykyisen passiivisuuden myötä tuntuu myös vaivalloiselta saada opintojani suoritettua, mutta onneksi olen luonteeltani kuitenkin sen verran vastuuntuntoinen, että osaan ainakin viime tipassa pakottaa itseni hommiin. Mutta ideaali tietenkin olisi, että lirkuttelisin kuin kevätlintu iloisena ja tekisin kaikkia aktiivisia asioita hymyssäsuin. Mutta sen sijaan mieleni on lähinnä kuin näkymä edessäni olevasta ikkunasta: harmaan loskainen ja tylsän tyyni.

Kirjoitin sentään yksi päivä novellin tylsyydestä. Mietin jakaisinko sen täällä, mutta en sitten viitsi, koska en tiedä, osaako ihmiset ottaa sitä niin huumorilla. Ja vaikka tämä oli tällainen negatiivissävytteinen teksti, niin kaikki on kuitenkin hyvin loppupeleissä. Sentään osaan käsitellä näitä tuntemuksiani ja olen tietoinen niistä. Toisekseen, yritän välillä muistuttaa itseäni siitä että ei elämän kuulu ollakaan koko aikaa jännittävää. Se, että sinulla on mahdollisuus niin sanotusti vain tappaa aikaa, niin se on jo aika iso ylellisyys.

You Might Also Like

0 kommenttia