Ensikosketus vaunuihin

20.2.13

Kävimme eilen lastentarvikekaupassa miehen kanssa kokeilemassa ensimmäistä kertaa vaunuja. Tarkoitus ei ole hankkia niitä vielä kuukausiin, mutta haluan olla varma siitä, millaiset tuntuvat olevan meille sopivat. Kerroin myyjälle ominaisuuksista, joita olin ajatellut:
- Kevyet ja suhteellisen sirot, koska itse olen niin pienikokoinen.
- Kuitenkin siinä suhteessa muokattavat, että ne ovat hyvät myös miehen käyttöön.
- Autoa meillä ei ole, joten kovin merkittävänä en pidä sitä, miten näpsäkästi ne on autoon laitettavissa.
- Autottomuudesta johtuen vaunut ovat kovassa käytössä, joten niiden tulisi kulkea mahdollisimman helposti eri sääolotiloissa.
- Haluaisin suhteellisen tilavan alakorin, jotta vaunujen kanssa voi asioida kaupassa jne.
- Tahdon yhdistelmärattaat, eli niissä on se koppaosa pienelle vauvalle ja sitten istumapaikka taaperolle.
- Väri kuuluu vähemmän merkittäviin ominaisuuksiin, mutta toivoisin jotain neutraalia väriä, joka ei ole täysin tumma mutta ei myöskään vaalea. Esimerkiksi harmaa toimisi mielestäni hyvin.


Näihin ominaisuuksiin sain seuraavanlaisia ohjeita ja neuvoja:
- Rattaat kennopyörillä ovat huomattavasti kevyempiä ja verrattuna ilmarenkaisiin kennopyörissä ei tarvitse huolehtia renkaiden täyttämisestä tai niiden puhkeamisesta. --> Kokeilin näitä eri renkailla olevia vaunuja ja työntämisessä tuntui kyllä huomattava ero. Tosin kuulema tasaisella tiellä renkaiden painolla ei ole niin väliä, mutta ylä- ja alamäissä paino tuo lisää hommaa.
- Kopan koko vaikuttaa aika merkittävästi vaunujen kokonaiskokoon. Kokeilin yhtiä vaunuja, jotka tuntuivat kyllä hankalilta, koska tuntui siltä kuin ei näkisi vaunujen takaa minnekään. Eli vaunujen kannattanee olla suhteellisen matalat.
- Alakorin koosta ei tullutkaan enää kovin suurta meriittiä, koska vaunumyyjä kertoi, että useimmissa vaunuissa kiloraja on 5 kiloa, joten päivän kauppaostoksia tuskin kannattaa edes kärrätä vaunuissa.
- Kuulema myös vaunuissa huomaa käytössä selkeästi sen, onko ne muutaman sadan euron vaunut vai sitten viidestä sadasta ylöspäin.
- Kesävauvalle pehmeäkoppa, eli istuinrattaaseen laitettava osa, on todella kuuma. Tulee ottaa myös huomioon, että talvisin vauva on koppaosassa ja päälle puolivuotias ei välttämättä mahdu pehmeään koppaan.

Millaisiin päätöksiin sitten pääsimme ainakin alustavasti miehen kanssa:
- Meille suositellut Emmaljungat (mallina city cross) tuntuivat alkuvaikutukseltaan todella hyviltä ja näpsäköiltä. Niiden myyntihinta kuitenkin kirpaisee liikaa, joten katsomme josko kyseisen merkin vaunuja löytyisi käytettynä.
- Vaunuissa ei tule kuitenkaan liikaa pihistellä, koska loppupeleissä ne saattavat olla sijoitus monta vuotta kestäviin ja useamman lapsen käyttöön tarkoitettuihin vaunuihin.

Tässä vielä linkki tuohon malliin, johon ainakin näin alkuun tykästyin: http://www.emmaljunga.com/fi/Lastenvaunut/Loyda_vaunumallisi/City_Cross-1102.html

You Might Also Like

0 kommenttia