Vauvauutisten kertomisesta muille

13.1.13

Milloin on sopiva aika kertoa ja kenelle? Jokainen kokee tämän tietty omalla tavallaan, mutta itse olen tehnyt näin. Kun olimme päättäneet, että meille saa tulla vauva, jos se on tullakseen, niin kerroin tästä lähiystävilleni ja perheelleni. Uutiset siis positiivisesta raskaustestistä eivät tulleet mitenkään hirvittävän suurena yllätyksenä heille. Kun olin plussannut niin soitin ensimmäisenä äidilleni (paitsi tietenkin mies kuuli heti testin jälkeen), joka kertoi puhelun yhteydessä isälleni. Sisarukseni ja lähiystävät kuulivat saman päivän aikana.

Epäröin, milloin kertoa asiasta eteenpäin. Muutenkin välillä tuntui hankalalta perheen innostus ja tuntui siltä, mitä useammalle kertoisi, niin sen useammalle joutuisi myös kertomaan, mikäli raskaus menee kesken. Vanhempani olivat kuitenkin kovin halukkaita kertomaan asiasta isovanhemmilleni, joten annoin siihen luvan. Suvun sisällä asia kulkikin käsittääkseni siitä eteenpäin, joten en ole kokenut tarpeelliseksi ilmoitella kaikille erikseen. Vaikkakin täytyy sanoa, että samassa joutuu miettimään, onko se sellainen asia, mikä tulee kuulla asianomaiselta vai voiko se kulkea kuin rikkinäinen puhelinlanka. Toisaalta taas tuntuisi oudolta soittaa ja sanoa "hei, olen raskaana". Näin kärjistetysti ilmaisten.

On tuntunut myös todella kummalliselta sanoa esimerkiksi apteekin tädille "niin, kun minä odotan lasta niin...". Samassa on tuntunut ehkä jopa vähän häiritsevältä pitää tätä asiaa sisällä, koska se määrittelee minua ja minun olotilaa niin paljon. Sitä tavallaan miettii tuttujen ihmisten ympärillä sitä, miten ne ei vielä tiedä. Miten ne ei tiedä, että tässä huoneessa tavallaan on yksi ihminen enemmän kuin nähdään.

Tavallaan hankalimmalta kertoa tuntuu ehkä opiskelijapiirin ihmisille, koska ne tavallaan tuntee minut ja miehen, mutta sitten eivät kuitenkaan tunne. Lisäksi se on suurin ihmisryhmä, missä ihmiset tuntee toisensa ja siksi varmasti asia lähtee kiertämään ja ihmiset jakavat mielipiteitään. Siksi koen helpoimmaksi kertoa heille yhdessä tapaamisessa kerrallaan. Tavallaan ajattelenkin, että sitten tästä tulee lopullisesti julkista, koska ikään kuin loputkin saavat tietää.

Myös tämä blogin aloittaminen oli eräänlainen tapa käsitellä asian julkistamista. Vaikkakin pääsyy tälle on se, että aktivoituisin kirjoittamaan ja myöhemmin säästämään nämä kirjoitukset ehkä jopa Möykyn luettavaksi.

You Might Also Like

0 kommenttia