Tarina siitä, kuinka pamahdin paksuksi.

13.1.13

En aio tarinoida siitä, kuinka itse akti suoritettiin -ei huolta. Uskoisin kuitenkin, että monet miettivät, miksi näin kävi ja oliko se tarkoituksellista. Tämä johtuu pitkälti siitä, että en ole noudattanut perinteistä kaavaa: valmistu yliopistosta, muuta poikaystävän kanssa yhteen, mene kihloihin/naimisiin, tee töitä, hanki lapsia. Sen sijaan yliopisto-opintoni on kesken ja muutin poikaystäväni kanssa yhteen vasta saatuani tiedon raskaudesta (vaikkakin päätös siitä oltiin tehty aikaisemmin).

Sattuiko meille sitten vahinko? Ei sattunut. Teko oli harkittu, vaikkakin ehkä jokseenkin melko pikaisesti päätetty. Olimme tietoisia, että saattaisin tulla heti ehkäisyn lopettamisen jälkeen raskaaksi, mutta kyllä se kävikin aika nopeasti. Ei asiassa ole valittamista, mutta asiaan on täytynyt sopeutua melkoista vauhtia.

Tein raskaustestin viime vuoden marraskuussa lauantaiaamuna. Pidin positiivista tulosta melko mahdottomana, koska uskoin kaikkien oireiden johtuvan lähinnä ehkäisyn lopettamisesta -se kun tuppaa laittamaan kehon aika sekaisin. Siinä sitten pissattuani ehdin odottaa vain muutamia sekunteja tulosta, kun tikkuun alkoi ilmestyä kaksi viivaa. Syke nousi ja tarkastin raskaustestin ohjeita: kaksi viivaa = positiivinen. Katsoin tikkua uudelleen, kaksi viivaa olivat entistä vahvemmin näkyvillä. Syke nousi lisää. Tein seuraavana päivänä vielä yhden apteekin raskaustestin, joka näytti myös positiivista. Odotin maanantaihin ja soitin neuvolaan. Sain ensimmäisen ajan joulukuun 21. päivälle.

Mainittakoon tässä yhteydessä, että jätän toisen osapuolen eli isän kokemukset tarinoimatta täällä blogissa, koska ne ovat hänelle kuuluvia. Tämän vuoksi en tule myöskään avautumaan niistä syistä, miksi päätimme antaa vauvantulolle mahdollisuuden enkä halua päätöstämme perustella sen kummemmin, vaikka varmasti monilla siinä riittää ihmettelemistä.

Ensimmäinen neuvolakerta oli sinällään aika merkityksetön, koska siellä ei edelleenkään saanut mitään konkreettista tietoa tai varmistusta siitä, kasvaako mahassani todella jotain normaaliin tapaan. Olinhan taidokkaasti taas stressannut itseäni lukemalla googlen avulla kaikista tuulimunaraskauksista sun muista syistä alkuraskauden keskenmenoihin. Neuvolatäti kysyi sairaushistorioistamme, alkoholin käytöstä ja antoi opuksia koskien raskausajan ruokaohjeisiin, mitä tulee välttää ja mitä aineita tarvitsee minkäkin verran. Kaikki tämä oli pitkälti sellaista, mistä olin jo itse lukenut etukäteen. Meillä oli ensimmäisellä kerralla neuvolatätinä sijainen, joten vielä ei ole edes kokemusta siitä tädistä, joka oikeasti vastaa asuinalueemme odottavista äideistä.

Neuvolan jälkeen lähdin joululomille ja palattuani kävin antamassa labraan erilaiset näytteet. Mainittakoon muuten, että alle 25-vuotiailta odottajilta vaaditaan automaattisesti klamydiatesti. Ei siinä, saa sen toki testata mutta kyllä vähän voisi ärähtää siitä, minkä takia oletetaan, että alle 25-vuotiaat hässii ympäriinsä ja altistaa itseään sukupuolitaudeille... kyllä ne vanhemmatkin naiset osaa siinä, missä nuoret. On hiukan ikävää, että tämä järjestelmä antaa ymmärtää, että nuori olisi jokseenkin vastuuttomampi äidiksi. Testaisivat sitten samalla kaikki naiset, iästä huolimatta. Voihan se olla, että 35-vuotiaan Marjatan rakas mies on vaikka käynyt vieraissa, saanut sieltä mukavan muiston ja tartuttanut sen sitten myöhemmin vaimoonsa. Vastuullisuus ei siis välttämättä ole kiinni ainoastaan yhdestä ihmisestä. Mutta niin, pointtini tuli varmaan selville.

Joululomien jälkeen kotiimme oli tullut lähete ensimmäiseen ultraan, joka oli 7.1. Omistettakoon tuolle käynnille oma luku, koska se oli tapahtumana yksi merkittävimmistä paaluista tällä matkalla.

Toisen raskaustestin elämän muuttavat viivat.
                                           


You Might Also Like

0 kommenttia