Skeptikko raskaana

16.1.13

Mitä raskauteeni tulee, niin välillä koen todella vahvoja skeptisiä kausia. Tänään aamulla, kun heräsin niin ei tuntunut yhtään siltä, että olisin raskaana. Päivittäin käy myös mielessä, onkohan se Möykky enää elossa tuolla sisällä. On siis todella hankalaa, kun ei vielä saa mitään konkreettista todistetta siitä, että kaikki on hyvin. Toki oli ultra, mutta se piti mielen positiivisesti jokseenkin varmana suunnilleen viisi päivää. Sitten alkoi taas kyseenalaistaminen.

Hain eilen postista sellaisen kotidopplerin, millä voi kuunnella itse sikiön ääniä. Ilmeisesti nuo jakavat aika paljon mielipiteitä siitä, onko sellainen hyödyllinen vai täysin turha. Toisena keskustellaan myös siitä, aiheuttavatko ne vain turhaa stressiä odottaville äideille, kun he eivät onnistu löytämään itse sikiön sydänääniä. Päätin nyt kuitenkin sellaisen hankkia, koska 20 euroa ei mielestäni ollut kova hinta ja uteliaisuus vei voiton. Kokeilin tuota eilen, mutta en onnistunut saamaan sykettä kuulumaan. Kuulin kylläkin oman sykkeeni navan sivusta ja valtimoiden veripulputukset lantion seuduilta. Toki vähän huolestuin, kun en saanut Möykyn sykettä korviini kantautumaan, mutta yritin samassa pitää järjen siinä, että joillain menee hyvin pitkään ennen kuin ne ylipäänsä kuuluvat, kun tuohon vaikuttaa sikiön paikka, kohdun asento, istukan sijainti jne. Mutta silti olen vuorokauden sisällä useampaan otteeseen voivotellut miehelle siitä, kun haluaisi jonkinlaista varmennusta Möykyn hyvinvoinnista.

Tänään sitten kokeilin uudelleen tuota doppleria. Ei mennyt kovin kauaa, kun löysin hyvin alhaalta vatsasta nopeat jumputukset, jotka mielestäni olivat Möykyn sydänäänet. En ole mikään lääkäri eikä mieskään, joten en pidä sataprosenttisen varmana, että osaisin tulkita noita ääniä oikein. Mutta nopealta sykkeeltä se kuitenkin kuulosti ja oli juuri niillä kohtaa, missä useat monet ovat tässä vaiheessa vauvansa sykkeet löytäneet. Ilahduin jopa hetkeksi siitä, että siellä se oikeasti on, kunnes taas tapani mukaan kyseenalaistinkin jo itseni ja oman varmuuden tunteeni.

Jotta kirjoituksestani ei saisi väärää kuvaa, niin selvennettäköön, että en ole vauvan menettämisestä ahdistunut eikä nuo ajatukset vaivaa minua jatkuvasti. Uskon, että keskenmeno on aika usein sellainen juttu, mihin itse ei voi sinällään kovinkaan vaikuttaa. Jos ei nyt huomioida mitään alkoholin/tupakan/huumeiden käyttöjuttuja, mitkä toki vaikuttavat. Mutta toki tuntuu mahdottomalta antautua täysin sen ilon valtaan, että meille tulee vauva, koska en edelleenkään voi olla siitä täysin varma.

Korvissa kuitenkin kaikuu vielä "pum, pum, pum..."

You Might Also Like

0 kommenttia