Raskausviikko 16.

29.1.13

Tänään on 15. viikkoa takana ja siirrytään raskausviikolle 16. En kovinkaan keskity täällä blogissa kertomaan, miten sikiö kehittyy kullakin viikolla, koska niistä löytää tietoa googlettamalla tosi nopsaan. Mutta mainittakoon, että Möykky on nyt suunnilleen omenan kokoinen. Ei tietenkään tosin ihan niin pyöreä möykky, mutta pää perämitta on suunnilleen 10cm ja paino 100 grammaa. Itseäni on vähän huvittanut, kun yhdessä raskauskalenterissa mainitaan, että tällä hetkellä kohdun korkein kohta on yleensä 8cm navan alapuolella... Noh, minulla ylipäänsä mahan pituus normikokoisena oli päälle 20 cm niin tuo kahdeksan senttiä menee jo paljon alemmaksi kuin vatsaan. Olenkin vähän kauhistellut ja ihmettellyt, kuinka ihmeessä näin pieneen vatsaan voi kasvaa joku viiskytsenttinen vauva. Mutta lääkäri kyllä vakuutteli, että ei siinä tule ongelmia.

Kävin tänään hammaslääkärissä pitkästä aikaa. Vähän jännitti alkuun, mutta sieltä päästyäni olin hyvin onnellinen, koska hampaat olivat kunnossa eikä ollut yhtään reikää. Jei! Hampaistahan kuuluu pitää raskausaikana entistä paremmin huolta, koska ikenet saattavat verestää helpommin ja myös reikiintyminen saattaa lisääntyä, koska vauva imee itseensä kalsiumia. Myös suun kautta tulevat tulehdukset aiheuttavat riskejä sikiölle. Niin ja nippelitietona vielä sekin, että hampaisiinhan tulee reikiä bakteerin aiheuttamana ja vauvoilla ei tuota bakteeria syntyessään ole. Tämän takia vanhemmat eivät saisi esimerkiksi syödä samalla lusikalla kuin lapsi (paitsi tietty, jos se pestään siinä välissä ennen kuin se menee suusta toiseen. hehe, ei tarvii tulla miehen näsäviisastelemaan...) Muutenkin olihan tuo mukava saada tietoa viisaudenhampaistani ja muista hammasasioista.

Nyt ikävä kyllä koskee päähän ja tuntuu, että koko iltapäivän on ollut nälkä. Olen kyllä siis syönyt kaikkea pientä, mutta näköjään vaadittaisiin tukevampaa ateriaa. Laadidaa, turhaa ajatuksen virtaa...

Voisin kertoa tähän vielä siitä, kun katsoin eilen yhden dokumentin alkion kehityksestä sikiöksi ja siitä edelleen kehitys syntymään saakka. http://www.imdb.com/title/tt0488408/ Tuossa on linkki siihen, jos jotakuta sattuisikin kiinnostamaan enemmän. Anyway, dokumentti oli sinänsä aika peruskauraa mutta kun siinä mainittiin, että siemensyöksyssä tulee yleensä noin viisi miljoonaa siittiötä (ei ollut yllättävä tieto, mutta en ole ajatellut sitä), joista yksi sitten valikoituu ns. voittajaksi munasolua kohden, niin saavutin hetkeksi aikaa sen tunteen, miltä ehkä niistä ihmisistä tuntuu, ketkä uskovat, että lapsen mahdollista tuloa ei saa estää ehkäisyllä. (Tuli aivan järkyttävä virke tuosta. Toivottavasti asia kuitenkin avautui.) Eli siis, miten jokainen siittiö on potentiaalisesti kuitenkin ihminen. No, en ole kuitenkaan lapsia tekemässä tässä sarjoina mutta oli kuitenkin jännä saavuttaa tietynlainen tunne. Mietin myös, millaisia lapsia meille olisi saattanut tulla riippuen siitä, mikä siittiöistä olisi päässyt läpi. Vaikkakin tulee uskoa biologian voimaan siinä, että tosiaan se vahvin/kestävin/parhain siittiö on se, joka ehtii ensimmäisenä maaliin.

En päivitä nyt mahakuvia, koska mielestäni mitään kovin huomattavaa muutosta ei ole tapahtunut viime viikkoiseen verrattuna. Nyt vihdoin tekemään sitä ruokaa!

You Might Also Like

0 kommenttia