"Onko se raskausmaha vai vaan läskiä?"

15.1.13

Nii-in, tuota otsikon kysymystä olen pariin kertaan tässä viime viikkoina kysynyt itseltäni. Tavallaan toivoisin, että olisi jo selkeä raskausmaha niin ei tartteisi miettiä, näytänkö vaan turvonneelta ja lisäkiloja saaneelta. Kävin eilen fysioterapeutilla, jolle kerroin raskaudestani ja kun mietimme minulle soveltuvia liikkeitä, niin hän kysyi: "Onko tuo siis raskausmahaa vai...?" Hän ei vissiin viitsinyt lopettaa lausettaan sanaan "läskiä". Siinä tilanteessa en reagoinut mitenkään erikoisesti, tyydyin vaan vastamaan: "On se ainakin viime aikoina kasvanut."

Mutta sitten, kun olin lähtenyt pois tapaamisesta ja suuntasin ensimmäiselle kevätlukukauden luennolle, niin rupesin miettimään omaa kehokuvaani enemmän. Tuli siis pienehkö kriisi siitä, katsovatko muut, että onpa tuolla iso maha, tajuamatta että sille löytyy muukin syy kuin lihavuus. Vaikkakaan en minä itsekään oikein ole aina varma, miksi mahani pullottaa. Siellä minä sitten olin ihmisten keskellä ja pähkäilin, antaako mahan suoraan vain pullottaa vai yrittääkö vähän vetää sitä sisäänpäin. Päädyin tekemään molempia.

Tosin varmaan tulee vielä hetkiä, kun toivoisin, että voisinpa palata näihin päiviin vielä takaisin, kun maha "oli vielä pieni". Nyt tunnen sen isoksi, koska se oli aikaisemmin pienempi. Kun se tästä vielä kasvaa, niin sitten nykyinen maha onkin pieni. Kaikki on niin suhteellista.

Koin eilen myös ensimmäistä kertaa vaatteen käyneen todella pieneksi. Yritin pukea päälleni pitkää mustaa, suht vartalonmyötäistä toppatakkia. Vetoketju jäi suunnilleen viidestä sentistä auki mahan kohdalta. En sitten yrittänyt pusertaa sitä päälleni, vaikka olisi se ehkä mennyt, jos vatsaa olisi vetänyt tosissaan sisäänpäin. Onneksi on muita talvitakkeja, missä maha saa ihan rauhassa pullottaa (eikä kukaan sitä näe).

Maha tänään, kun raskausviikkoja on tasan 13.

You Might Also Like

0 kommenttia