Ne ei-niin-ihanat raskausoireet

13.1.13

Aluksi meinasin kirjoittaa tekstin otsikoksi "Ne ihanat ja ei-niin-ihanat raskausoireet", mutta sitten mietin, että ei niitä ihania raskausoireita mulla taida ollakaan. Tai ainakaan tähän mennessä ei ole ollut. Kaikista kehollisista toiminnoistani en viiti ruveta avautumaan, mutta mainittakoon tässä nyt joitain.

1. Rinnat. Onhan se joillekin mukavaa, kun tissit kasvaa ja alkaa olemaan kunnon Pamela Anderson. Olin tosin omiini jo ihan tyytyväinen, että en kaivannut lisäkokoa, vaikka sitä nyt on tullutkin. Rintakehää ja rintoja koristaa nyt kunnon jokirivistöt, kun lisääntyneen veren myötä tietysti suonet alkaa nousemaan entistä enemmän pintaan. Niin ja suunnilleen kahden kuukauden ajan rintoja särki öisin ihan hemmetisti.

2. Pahoinvointi. En ole kärsinyt kovin pahasta pahoinvoinnista. En oikein tiedä, voisiko sitä edes kutsua pahoinvoinniksi. Lähinnä olo on ollut välillä etova, mikä on lähtenyt syömällä pois. Uutisoinnit Herttuatar Catherinen pahoinvoinnista sai olemaan kiitollinen, että en ole joutunut sentään pyttyä halailemaan.

3. Päänsärky. Inhottavin ja rasittavin fyysinen oire on ollut päänsäryt, mitä tuntuu olevan ainakin jokatoinen päivä. Ennen raskautta päänsäryt oli mulle todella harvinaisia, siksi varmaan pienikin kipu tuntuu nykyisellään hirmuiselta vaivalta. Muutenkin noihin päänsärkyihin liittyy migreenin tapaisia oireita, kuten valoherkkyyttä. Ja kun koskee päähän, ei koe kovin miellyttäväksi lukea, minkä takia opintoja ei ole kokenut kovin miellyttäväksi tehdä.

4. Mielialat. No kyllähän sitä välillä itkettää tosi helposti ja auta armias, jos tulee jokin epämiellyttävältä tuntuva ongelma eteen. Raskauden myötä olen tavallaan laskeutunut itsekin lapsen tasolle, kun välillä kiukuttaa niin paljon ja vaikka tuon kaiken kokee järjettömäksi, niin silti kokee lapsellista halua inistä ja vänistä. Niitä hienoja ja miellyttäviä hyvän olon tunteita ei ole kyllä tähän mennessä mainittavan paljoa ollut.

5. Herkentyneet aistit. Tämä on ehkä jännin kaikista oireista, koska välillä tuntuu hämmentävältä haistaa niin tarkkaan. Ja tietty usein se haistaminen ei ole mitään miellyttävintä. Haistan melko nopeasti, jos jonkun henki haisee tai keittiössä on vähänkin aikaa lionnut jokin likainen astia. Toisaalla välillä kaupungilla olen myös nauttinut, kun joku minulle tuntematon ihminen on tuoksunut taivaallisen hyvältä. Niin hyvältä, että tekisi mieli kysyä, mitä hajuvettä hän käyttää, mutta en ole kehdannut kuitenkaan. Hankin kotiimme vessaan sellaisen hajupumppuhommelin, minkä tuoksu on myös todella miellyttävä. Välillä tekisi mieli painaa sitä ihan huvikseen ja jäädä imppailemaan vessaan sitä tuoksua.

Näin ensimmäisen kolmen kuukauden aikana minusta jokseenkin tuntuu, että minusta ei tule niitä odottavia äitejä, jotka hehkuu äidillistä kauneutta ja hyvinvointia. Tosin osasyy on varmasti siinä, että jaksan meikata suunnilleen kerran viikossa ja yleensä kuljen maailmalla toppavaatteet tai collegehousut päällä. Ehkä sitä kevään tultua sitten jaksaa vähän enemmän panostaa, kun ei ole pakkasten takia enää niin mukavuudenhaluinen. Niin ja on ehkä hankkinut niitä vaatteita, missä ei mikään purista vatsan alueelta. Toistaiseksi kun legginsit, äitiyssukkahousut ja ne löllöt collegehousut on niitä, missä on mukavin olla.

Ps. Lupaan, jos ikinä raskauden aikana saan niitä joillekin raskauteen kuuluvia peräpukamaongelmia, niin en tule päivittelemään niistä tänne... Niin ja ne raskauteen kuuluvat ummetusongelmat jääköön myös pimeyteen.

You Might Also Like

0 kommenttia