Alkusanat

13.1.13

Mietin jonkin aikaa, jaksanko yrittää taas bloggaamista. Muutamat kerrat sitä yrittäneenä voin kertoa, että en ole kovin pitkäaikainen kirjoittaja. Se on vähän sama kuin aina ennen nuorena epäonnistuin pitämään päiväkirjaa. Se vähän aikaa innosti, kunnes ei sitten jaksanutkaan tai muistanut. Mutta niin siis, miksi sitten päätin taas jälleen kerran kokeilla: olen ensimmäistä kertaa raskaana ja tuntui mielekkäältä kirjata jonnekin ylös kokemuksiani. En ole vielä päättänyt, pidänkö tämän julkisena, jaanko ainoastaan ystävilleni vai pidänkö ainoastaan henkilökohtaisena. Kovin paljon tätä tuskin mainostan minut tunteville, koska mieleni ei tee jakaa kehoni kokemuksia kaikkien tuttujeni kanssa. Vaikkakin toisaalla saattaahan se olla, että blogini olisikin jokseenkin mielenkiintoista luettavaa henkilöille, jotka haluavat tätä matkaani seurata. Leikin nyt ainakin näin kirjoittaessani, että kirjoitan tätä teille ulkopuolisille. Olitte te sitten kuvitteellisia tai ette.

Ja tiedetään, äitiys- ja raskausblogeja on netti pullollaan. Mutta kuten kliseinen lausahdus kuuluu: jokainen raskaus on erilainen. Täten oma blogini ei ehkä ole täysi kopio noista muista blogeista. Lisäksi tarjoaahan tämä mahdollisesti oivallisen väylän joillekin ystävilleni/tutuille tirkistellä ainakin yhtä elämäni osa-aluetta.

Mainittakoon tässä, että en ole vielä kovin monille raskaudestani kertonut, koska aina on se keskenmenon riski ja olen halunnut itse rauhassa sopeutua tähän tulevaan elämänmuutokseen. Yhtenä epäilyttävistä tekijöistä tässä blogin aloituksessa oli juuri tuo ajatus, mitä jos jotain tapahtuu ja en saa vauvaani tähän maailmaan. En ehkä haluaisi käsitellä tuota asiaa koko maailman nähden. Mutta toisaalta, raskauteni alkaa olemaan jo siinä vaiheessa, että suurimmat riskiajat ovat menneet ohi ja asia tulee julkisuuteen muutenkin muutaman viikon sisällä.

Sitten blogin nimeen: kun pähkäilin blogilleni nimeä päähäni tuli jostain kumman syystä sana "sauvasekoitin", jolle hymähdin, kunnes se muuttui "vauvasekoittimeksi" ja se oli siinä. Onhan vauva eräänlainen geenien cocktail, mikä sekoittuu sisälläni. Ja kyllähän tuo vauvasekoitin tuntui jokseenkin sopivammalta kuin sauvasekoitin...

Kirjoitan omat luvut siitä, miten olen tähän päätynyt ja millaista tuo alkumatka on ollut. Jos tänne eksyit tai sait tietää tien, niin tervetuloa.

You Might Also Like

0 kommenttia